Veelgestelde Vragen

Bijwerkingen

Het is normaal om tijdens de eerste paar dagen bijwerkingen te ervaren. Denk hierbij aan misselijkheid, hoofdpijn, onregelmatige stoelgang etc.. Dit zijn detox symptomen.

Je lichaam is zich aan het aanpassen aan jouw nieuwe eetpatroon.

Dit verdwijnt wanneer je weer eiwitten gaat eten (dag 4-5).

Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg water drinkt (tenminste 2,5 liter per dag). Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam kan ontgiften. Het water spoelt namelijk de gifstoffen in je lichaam weg.

Als je problemen op het toilet ervaart, dan komt dit waarschijnlijk door de hoeveelheid eiwitten die je eet. Meestal komt dit doordat mensen groenten overslaan.

Groenten bevatten namelijk vezels die nodig zijn om de eiwitten te verwerken. Sla groenten dus NIET over!

Als je moeite hebt genoeg groenten eten, dan kun je een vezel supplement overwegen. Voor veel mensen is dit een goede oplossing. Wij raden dit vezelsupplement aan. 

Wandelen

Wij raden aan om ‘s ochtends te wandelen. ‘S ochtends heb je namelijk nog genoeg energie. 

Voor sommigen kan dit moeilijk zijn door volle werkdagen of het zorgen voor de kinderen. 

Bepaal voor jezelf wanneer de wandeling het beste uitkomt. Sla de wandeling niet over!

Maaltijden

De aangegeven tijdstippen in het Dieet Plan en de A-tot-Z Checklist zijn slechts richtlijnen. Ieders dag ziet er anders uit. Voel je dus vrij om zelf de tijdstippen van je maaltijden te bepalen.

Probeer je eerste maaltijd zo laat mogelijk op de dag te eten. Dit heet intermittent fasting en het is bewezen dat dit goed bij afvallen helpt. Het zorgt er onder andere voor dat je minder calorieën op een dag eet.

Probeer je eerste maaltijd dus zo laat mogelijk te plannen. 4 Uur nadat je wakker wordt is de ideale tijd om je 1e maaltijd te eten.

Als je liever 3 maaltijden eet in plaats van 4, dan kan dat ook. Zorg ervoor dat je het totale aantal voedingsstoffen van die dag in de 3 maaltijden hebt verwerkt.

Wanneer je écht geen zin hebt om te eten, dan kan je het beste een eiwitshake drinken. Als je een blender hebt, kan je ook wat groenten aan je eiwitshake toevoegen. 

Zorg ervoor dat je elke dag de voorgeschreven hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt.

Smoothies

Het is heel lastig om je smoothie goed te laten smaken zonder eiwitpoeder. Daarom raden wij het af om een smoothie te maken op dag 2.

Onze smoothies bestaan uit de volgende onderdelen: Eiwitpoeder, water, amandelmelk (mag ook cashew- of kokosmelk zijn), ijsblokjes en groenten.

Zelf raden we komkommer, spinazie, boerenkool en selderij aan. Smaken verschillen dus probeer zelf ook nieuwe combinaties uit!

Zie het receptenboek voor inspiratie voor smoothie recepten. 

Heb je nog meer inspiratie nodig? Dan hebben wij een extra receptenboek ontwikkeld met daarin 100 smoothies. In 55 van de 100 smoothies zit fruit. 

Deze 55 smoothies zijn dus niet geschikt om te drinken tijdens de 3 Weken Afslank Challenge.

Deze mag je echter wél drinken tijdens het Na De Challenge Programma. 

Gelukkig heb je meer dan genoeg aan de overige 45 smoothie recepten. Zelfs als je meerdere rondes van de 3 Weken Afslank Challenge doet.

Per smoothie recept staat aangegeven of deze geschikt is tijdens de 3 Weken Afslank Challenge.

Klik hier voor het 100 Smoothie receptenboek.

Eiwitpoeder

Een goede eiwitpoeder heeft minder dan 4 gram koolhydraten, minder dan 2 gram suiker en 20 à 30 gram eiwit per portie.

Dit zijn de eiwitpoeders die wij aanraden:

Whey Isolate Perfection

Vegan Perfection

Eiwitpoeder in de winkel is vaak duurder. Body & Fit heeft de beste prijzen. De beste koop zijn de grootverpakkingen omdat je hiermee het meest bespaart. 

Vragen over eten en drinken

We zijn niet in staat om af te wijken van de voedsellijsten om wat voor reden dan ook.

Wij kunnen de resultaten niet garanderen als je afwijkt van de challenge.

Water met prik (zoals Spa Rood) is toegestaan zolang het geen zoetstoffen of andere toegevoegde ingrediënten bevat. Alle water met prik varianten die wel calorieën bevatten zijn niet toegestaan.

 

Koffiedrinkers
Zwarte koffie is toegestaan (met en zonder cafeïne). Stevia of anders zoetstoffen zijn niet toegestaan. De enige uitzondering is een scheutje ongezoete amandel, kokos of cashewnoot melk (0g suiker). Echt alleen een scheutje.


Geen sauzen of dressings
Ook de suikervrije of caloriearme niet. Appel- en rode wijn azijn zijn wel toegestaan tijdens de challenge. 

Ongezoete non-zuivel melk zoals amandel, kokos of cashewnoot is oké om te drinken gedurende de challenge. Tijdens het vasten is het niet toegestaan om deze melksoorten te drinken. Let wel op dat deze melk 0g suiker of andere kunstmatige zoetstoffen bevat.

Vragen over afvallen en afvalplateau's

In de eerste week zul je dankzij de detox al snel gewicht verliezen. Dit komt door het vasten, weinig calorieën en de koolhydraat detox.

Let op: Je zult minder snel afvallen, of op een afvalplateau raken, na de dag 7-9. Dit komt door de herintroductie van koolhydraten in het dieet.

Verwacht dit van de voren en blijf rustig als het gebeurt. Blijf gemotiveerd en geef niet op. Je zult weer gaan afvallen.

Sommige deelnemers aan deze challenge zullen 5 kilo afvallen, anderen 10 kilo. Hoeveel je afvalt hangt af van meerdere factoren. 

Sommige mensen zijn meer insuline resistent dan anderen, waardoor het voor deze mensen moeilijk is om koolhydraten te verwerken.

Andere mensen zullen tijdens de challenge ‘cheaten’ met de gedachte dat dit toch niet veel verschil zal maken. 

PAS OP: Het eten van extra koolhydraten tijden de detox fase van deze challenge zal ervoor zorgen dat je minder afvalt.

Raak niet gedemotiveerd door tegenslagen en vraag om hulp in onze Facebookgroep! Je zult zien dat als je gemotiveerd blijft tot het einde je succesvol zal afvallen

Wil je meer afvallen? Dat kan, start in dit geval de challenge na de ‘rust dag’ opnieuw!

* Als je koolhydraten herintroduceert en je gewicht is al voor 4 dagen hetzelfde: Haal koolhydraten uit je dieet voor een paar dagen (of voor de rest van de challenge).

Sommige mensen zijn meer insuline resistent. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam minder makkelijk vet verbrandt wanneer het koolhydraten binnenkrijgt.

Experimenteer met de hoeveelheid koolhydraten om te zien wat voor jouw lichaam werkt.

Dankzij de opzet van de challenge heb je de mogelijkheid om meer dan 10 kilo kwijt te raken.

 

 

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn? Schroom niet en vraag het ons in de Facebookgroep. Wij doen ons best om al je vragen te beantwoorden.