Doe mee aan onze
gratis afslanktraining!

En ontdek hoe jij 5 tot 10 kilo kan afvallen in
3 weken!

Je Ideale Figuur Behalen én Behouden begint met Verantwoordelijkheid nemen voor je lichaam

Elk dieet werkt. In iedergeval; elk dieet waarbij je meer calorieën verbrandt, dan dat je binnenkrijgt.

Maar waarom komt 80% van de diëters na een dieet weer aan? We pakken diëten verkeerd aan, tijd om dit te veranderen...

Inhoud:

Deel dit artikel met je maatjes

De juiste mindset

Zoals eerder gezegd; alle diëten werken. Een dieet dat snel resultaat geeft is natuurlijk gewenst.

Maar ook de ‘langzame’ diëten geven op den duur resultaat.

(De ‘langzaam maar zeker’ aanpak is echt onzin trouwens, hier in een latere mail meer over).

Grote kans dat afvallen jou in het verleden al eens gelukt is.

Toch ben je op deze pagina belandt. Dat betekent dat je (weer) wat aan je gewicht wilt doen.

Als iets ons niet lukt, dan geven we vaak iets externs de schuld. Het dieet werkte niet of het dieet was niks omdat… (voeg hier reden in).

Iets anders de schuld geven voelt goed. Het ligt namelijk niet aan jou. Maar het lost niks op. Jij zit nog steeds met de gebakken peren. Je hebt je ideale figuur nog niet bereikt. En dat was wel je doel toch?

Jij bent verantwoordelijk voor jouw lichaam. Niemand anders. Het is daarom belangrijk dat jij de volledige verantwoordelijkheid neemt voor je huidige situatie.

Natuurlijk kunnen er allerlei vervelende dingen zijn gebeurd zoals een scheiding, een dood van een geliefde of veel stress op werk.

Maar deze dingen zorgen er niet voor dat je aankomt. Jouw reactie (lees: emotie-eten) op deze gebeurtenissen zorgt ervoor dat je aankomt. Hier later meer over…

Als ieder dieet werkt waarom heeft 51% van de Nederlanders dan overgewicht?

Geloof het of niet maar; het ligt aan onszelf… Het is daarom belangrijk om eigenaarschap over je situatie te nemen.

Misschien ben je door medicatie aangekomen (niet jouw schuld). Het is echter wel jouw verantwoordelijkheid om weer op een gezond gewicht te komen.

Je lichaam is je tempel. Het huis waar je de rest van je leven in moet wonen. Klagen dat het dak lekt door een storm kan. Het zorgt er alleen niet voor dat het dak ook gemaakt wordt.

Zie je al een beetje waar dit naartoe gaat?

Je eigen gevoelens (h)erkennen

Iedereen reageert anders op onverwachte gebeurtenissen. Sommige mensen zonderen zich af en anderen zoeken troost in ongezond voedsel.

Ik vertel je later meer over het afzonderen.

Vrouwen worstelen vaker met emotie-eten dan mannen. Dat vrouwen troost in eten vinden is niet gek.

De hersenen maken het gelukshormoon dopamine aan wanneer je iets eet. Hierdoor voel je je mentaal en fysiek beter. Iets eten wanneer je je slecht voelt is dus een natuurlijke reactie.

De voedingsindustrie weet dit en speelt hierop in. Ze werken 24/7 om voeding zo te bewerken dat de dopaminestoot in je hersenen maximaal is. Niet gek dus dat we onszelf niet kunnen beheersen als we emotie-eten.

Herinner je nog dat we eigenaarschap over onze situatie moeten nemen? Ja? Mooi 🙂 Laten we eens kijken wat we kunnen doen in deze situatie.

Het helpt om een ongezonde gewoonte (emotie-eten) te vervangen met een gezonde. Wandelen zorgt, net als eten, voor extra dopamine.

Loop dus een blokje om als je merkt dat je emotioneel wordt. Bijkomend voordeel: je loopt letterlijk weg van het ongezonde voedsel!

Op deze manier jij heb jij controle over de sitautie en niet andersom.

Stiekem afvallen

Ik zou nog even terugkomen op het afzonderen, dus bij deze!

Mensen delen niet altijd alles met hun omgeving. Dat hoeft ook niet. Maar het delen met anderen is soms beter dan iets voor jezelf houden.

Je zorgen delen met een goede vriendin helpt ze te verlichten. Het delen van je doel met je omgeving zorgt ervoor dat het makkelijker te behalen is.

Veel vrouwen vallen ‘stiekem’ af. Ze vertellen niemand in hun omgeving dat ze bezig zijn met afvallen. Dit omdat ze zich schamen of omdat dit niet de eerste keer is.

Vaak wordt achtergehouden zodat het niet uitmaakt wanneer het afvallen niet lukt. Niemand wist het toch…

Als jij dit ooit gedaan hebt (of nu doet), bedenk je dan het volgende: Wanneer je dit doet, dan houd je er in je eigen hoofd al rekening mee dat het niet gaat lukken.

Ik stel voor om het tegenovergestelde te doen: Schreeuw het van de daken. Je zal zien dat je goede vrienden/familie je gaat helpen om je doel te behalen. Daarnaast heb je het hen verteld, dus heb jij wat extra druk woord bij daad te voegen.

Wist je dat steun uit jouw omgeving cruciaal is voor succesvol afvallen? Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die steun hebben van hun omgeving meer afvallen én beter op gewicht blijven.

Natuurlijk zullen er ook negatieve reacties zijn: “Dit is niet de eerste keer”, “Dat gaat je toch niet lukken”. Etc. Ook deze reacties kunnen je helpen om je doel te behalen.

Zorg dat je deze reacties opslaat in de bovenkamer. Haal ze naar boven wanneer je het even moeilijk hebt. Beeld diegene in die zei dat het je niet zou lukken. Je zal merken dat je meteen gemotiveerd bent om je doel te behalen.

Ik spreek uit ervaring. Toen Jeroen en ik Een Maatje Minder begonnen zei mijn vader: “Dat gaat toch niet werken”. Ik gebruikte dat als motivatie. En kijk waar we nu staan 😉

(Hij is nu onze grootste fan)

Doe dit voor jezelf

Ik hoop dat dit je heeft kunnen motiveren. Iedereen ervaart leuke en minder leuke dingen. Dat is nou eenmaal onderdeel van het leven.

Je eigen patronen herkennen en hier zo goed mogelijk op inspelen maakt het verschil voor jezelf.

Jouw lichaam is je beste raadgever. Ze laat je voelen waar we aan moeten werken en laat zien hoe je voor haar zorgt. Het is jouw verantwoordelijkheid om weer terug in je ideale figuur te komen.

Het is belangrijk om jezelf volledige te accepteren, eigenaarschap te nemen over je problemen, goed voor jezelf te zorgen, omdat JIJ belangrijk bent.

Als je niet weet hoe dit moet, begin met tijd voor jezelf te nemen, doe aan meditatie, yoga, of praat met iemand waarvan je weet dat hij/zij dit onder controle heeft.

Als je weet waar het probleem ligt, en je doet niks… Dan geeft dat hetzelfde effect als niks weten én niks doen.

Met liefde 💚💚

Bas & Jeroen


Ps. Morgen vertel ik je een zeer persoonlijk verhaal


Deel dit artikel met je maatjes

Bas

Bas

2 reacties

 1. Hi Bas, ik weet dat ik zelf de grote misser ben die graag eet, haha, gelukkig ken ik mezelf.
  Ik ga volgende week weer beginnen, en ben samen met mijn vriend van plan onze hele eetstijl (die al heel gezond is, maar verslapt met de feestdagen) om te gooien!
  We gaan er voor!!
  Dank voor jullie motivatie,
  Monique

 2. Hallo Bas en Jeroen, ik ben het volkomen met jullie eens dat het bij onszelf (de mens) ligt. Altijd excuses zoeken om alles goed te praten, en maar door blijven doen met wat niet werkt.
  Dat werkt heel goed in de slechte zin.
  Ikzelf heb nu ‘weer’ 😬de knoop doorgehakt en start vandaag 07-01-2022 met de eerste challenge. Ook ik had door omstandigheden geen motivatie meer en heb de teugels 3 maanden laten vieren. Ben nu weer vol goede moed en weer vol gewicht 😂 (ik houd van een beetje zelfspot hoor). Ik heb er weer zin in en ga er weer voor.

  GEEN EXCUUS DIT KEER

  Jullie hebben iets goeds opgezet wat werkt en goed te doen is.

  Dank jullie wel daarvoor.

  Ik heb geen Facebook maar met vragen weet ik jullie wel te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu jouw Gratis afslanktraining!

Door op de knop te drukken ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden. Wij gaan voorzichtig met jouw data om. Voor meer informatie zie privacybeleid.

Recente berichten

Afslanken
Bas

Snel afvallen is de beste manier van afvallen voor de 40+ vrouw

Snel afvallen is een slecht idee volgens de ‘experts’.

“Snel afvallen is slecht voor je”. “Snel afvallen beschadigd je metabolisme”. “Als je snel afvalt, dan kom je nog sneller weer aan”.


Dit zijn een paar uitspraken die je vaak hoort als het over snel afvallen gaat.
Maar zijn ze wel terecht?

In dit artikel leggen we uit waarom wij vinden dat snel afvallen de beste manier is voor de 40+ vrouw.

Lees verder »

Volg ons op facebook