Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Bianca (50) viel 20 kilo af: “Ik ga nooit meer eten zoals voorheen. Dit is nu normaal”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Keer op keer lukte het Bianca (50) om af te vallen. Maar wat ze ook probeerde, na een tijdje kwamen de kilo’s er weer gestaag bij. Verschillende pogingen later vond ze eindelijk een methode die bij haar past. Met succes. Ze viel twintig kilo af én blijft op gewicht. ‘Ik ben heel blij dat het me nu zo makkelijk afgaat.’
Bianca-Resultaat-781-×-781px-min-2

Deel dit artikel met je maatjes

“Sonja Bakker, Weight Watchers, shakes en repen van Straight Away: ik deed in mijn leven al verschillende pogingen om af te vallen. Dat afvallen lukte wel, soms zelfs met tien kilo, maar zodra ik met een dieet stopte, kwam het er net zo hard weer aan. Al die tijd hoopte ik een methode te vinden waarmee ik wel op gewicht bleef. En dat lukte…”

Weggegooid geld

“Ik had in juni 2022 al eens gelezen over de 3 Weken Afslank Challenge, maar pas toen ik het twee maanden later op vakantie in Kroatië weer voorbij zag komen, besloot ik ervoor te gaan. Door mijn gewicht – ik ben 1.64 meter en woog toen 91 kilo – had ik overal pijntjes. Ik sliep slecht en had last van mijn rug en nek. Ook op vakantie had ik klachten, vooral als we tijdens het wandelen in de hitte de hoogte in gingen.

Ik wilde nog één keer proberen af te vallen. Op een van onze laatste dagen in Kroatië heb ik de 3 Weken Afslank Challenge aangeschaft, en ik begon meteen te lezen. Ik vond het een hoop informatie en snapte er niets van. Dit gaat me weer niet lukken, dacht ik meteen. Het is weggegooid geld.

Om mezelf in te dekken, vertelde ik mijn man dat ik weer iets had gevonden om af te vallen, maar dat het me vast niet zou lukken. Ik wilde liever meteen beginnen en niet lezen. Maar bij dit programma is het andersom: eerst lezen, dán beginnen. Inmiddels weet ik dat het makkelijker wordt als je een tijdje bezig bent.”

Even wennen

“Ik moest wel even wennen aan mijn nieuwe leefstijl. Je gaat heel anders eten. Nieuwe gerechten proberen vind ik niet erg, want ik vind veel lekker. Zo had ik nog nooit courgetti en broccolisoep gegeten, allebei hartstikke lekker. Alleen als ik iets écht niet lust, eet ik het niet. Het duurde wel een paar weken voordat ik eraan gewend was om mijn lunchtrommel voor het werk klaar te maken.

Ik nam altijd een paar boterhammen of een eierkoek mee, nu soep of een omelet. Brood eet ik bijna niet meer. Een oud-collega vond mijn lunch er zo lekker uitzien dat ze om de recepten vroeg. Even later begon zij ook met de challenge.

Wat ik ook lastig vond, is dat ik soms twee keer moest koken: één keer voor mezelf, één keer voor mijn man en zoon. Als ik ’s middags thuiskwam, kookte ik eerst voor mezelf, omdat ik ervoor koos om al om 17.00 uur te eten. Daarna begon ik aan het eten voor mijn gezin. Dat vond ik best vermoeiend.

Op een gegeven moment werd ik er handiger in, en aten we vaker samen. Mijn gezin steunt me enorm me bij het afvallen. Ze houden ook rekening met me, bijvoorbeeld door naast me op de bank geen zak chips leeg te eten.”

Stoppen met snoepen

“Het voordeel van 3 Weken Afslank Challenge, en de reden dat het voor mij zo goed werkt, is dat je meteen afkickt van toegevoegde suikers. Ik was echt een snoepkont; elke avond een koekje bij de koffie, in het weekend een appelkoek. Snoepen was mijn valkuil. Het laten staan van al dat lekkers ging me gelukkig heel goed af. Ik haalde het gewoon niet in huis, dus ik kon het ook niet pakken als ik in de verleiding kwam.

Na mijn eerste 3 weken van de challenge had ik helemaal geen behoefte meer aan een koekje bij de koffie. Constant aan zoetigheid denken, doe ik niet meer. Toen ik eenmaal tien kilo kwijt was, liet ik de teugels wat meer vieren. Ik neem gerust een stukje kaas of worst op een verjaardag, al stel ik het wel zo lang mogelijk uit. Ik kan het namelijk niet bij één stukje houden. Er gewoon niet aan beginnen, werkt voor mij dus het best.

Doordeweeks eet ik nog steeds volgens de challenge. In de weekenden ben ik minder streng en eet ik ook weleens pasta, pizza of aardappels.

De eerste weken deed ik alles volgens de regels. Dat gaf me houvast. Ik woog alles af, zodat ik precies wist hoeveel honderd gram was en hoeveel ik dan mocht eten. De porties zijn best groot, vond ik. Je mag onbeperkt groente eten, en aan honderd gram gehakt of zalm had ik echt genoeg. Als ik me aan dit gezonde eetpatroon houd, heb ik eigenlijk nooit honger. Eet ik een dag wat ongezonder, dan is mijn maag de ochtend al aan het knorren van de honger.”

Snel resultaat

“Na de eerste drie weken was ik al 6 kilo kwijt. Dat eerste succes voelde geweldig en werkte heel motiverend. Al na een paar weken zat ik lekkerder in mijn vel. In het begin vlogen de kilo’s eraf, na een paar maanden waren het onsjes. Maar dat is normaal, dat vond ik niet erg.

bianca FB groep min

Van het advies om mezelf elke dag te wegen ben ik snel afgestapt. Mijn gewicht veranderde dagelijks, dus dan kon het ook tegenvallen. Ik woog mezelf liever één keer per week, dan was het resultaat altijd goed.

Natuurlijk had ik ook weleens een terugslag. Dan was ik geen kilo kwijt, terwijl ik dat wel had verwacht. Ik was dan wel teleurgesteld, maar wist ook meteen waar het aan lag. Een feestje in het weekend, bijvoorbeeld. Afvallen ging ontzettend snel: ik begon eind augustus en zat eind december al op mijn streefgewicht. Nu schommel ik zo tussen de 71 en 72 kilo.”

Wereld van verschil

“Het duurde even voordat ik aan mijn lichaam zag dat ik afviel. Anderen zagen het veel eerder. Mijn man, die na elke 3 weken een foto van mij in ondergoed maakte, zei al vrij snel dat hij echt verschil zag. Dat merkte ik pas na drie of vier challenges van drie weken, vooral in mijn gezicht en aan mijn kleding.

Het gekke is: als ik in de spiegel kijk, zie ik het nog steeds niet, maar op een foto wel. Het is fijn dat ik beter slaap en minder pijntjes heb nu ik twintig kilo lichter ben. Ik ben gelukkiger met mijn uiterlijk, zo houd ik mijn buik niet meer in en kleding staat net iets mooier. Voorheen ging ik niet graag op de foto. En als het moest, dan stond ik het liefst achteraan. Nu vind ik dat niet meer zo erg.”

Bianca Resultaat 781 × 781px min 2

Op gewicht blijven

“Het is alweer een halfjaar geleden dat ik mijn streefgewicht behaalde. Natuurlijk schommelt het soms wat, maar ik blijf al acht maanden op gewicht. Ik ben heel blij dat het me nu zo makkelijk afgaat. Voordat ik begon, maakte ik me zorgen of dat wel zou lukken.

Als ik terugval in mijn oude eetpatroon, kom ik weer aan, en dat ik wil ik niet meer. Ik schafte daarom meteen vervolgprogramma aan de Na De Challenge. Hier begon ik meteen mee nadat ik mijn streefgewicht bereikt had. Die angst om terug te vallen, zal er denk ik altijd zijn. Ik ben er niet constant mee bezig, maar ik moet toch opletten dat ik het niet te ver laat komen.

Collega’s vragen weleens wanneer ik weer ‘normaal’ ga eten. Dit is normaal eten, denk ik dan. Ik ga nooit meer eten zoals voorheen. Nu ik al zo’n tijd op gewicht ben, weet ik dat het goed vol te houden is. De knop moet om, daarna wordt het steeds makkelijker.

Het is geen straf, want ik vind de gerechten lekker en heb geen moment honger. Zolang ik met mijn mannen mee mag eten en op een feestje af en toe wat lekkers mag, vind ik het prima.

Dat ik twintig kilo ben afgevallen is een prestatie, maar waar ik nog trotser op ben, is dat het me zo makkelijk lukt om op gewicht te blijven. Twijfel je nog om te starten met de challenge? Probeer het gewoon. Het is echt de moeite waard.”

Ik hoop dat het verhaal van Bianca je heeft kunnen inspireren. Het is d’r gelukt om 20 kilo kwijt te raken en ze houdt dit er ook af. Op gewicht blijven is toch vaak het moeilijkst. Daarom ben ik zo blij dat Bianca dit lukt!

Als jij klaar bent om (ook) een positieve en blijvende verandering in jouw leven aan te brengen. net als 7.000 vrouwen die je al voor gingen? Klik dan hier voor meer informatie over de 3 Weken Afslank Challenge

3 weken afslank Challenge Mock up nieuw bonus 1200 × 1200px 1200 × 800px 1200 × 700px


Heb je vragen of opmerkingen over dit interview of voor Bianca?

Laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *