Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Hoe Hilly (63) 30 kilo verloor zonder hongergevoel: “Ik heb de kilo’s er af gegeten”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op

Hilly had al een lange tijd overgewicht, maar had er nooit last van. Toen haar vriend overleed begon ze met troosteten.

Hilly: "Ik zag mezelf dikker worden en dacht; als ik zo doorga krijg ik echt obesitas".

Ontdek in dit artikel hoe Hilly de knop omzette en 30 kilo verloor zonder hongergevoel.
Hilly Resultaat (781 × 781px) (2)-min

Deel dit artikel met je maatjes

Hoe het allemaal begon…

“Toen ik jong was had ik een normaal postuur. Ik werd pas te zwaar na mijn zwangerschappen. Bij het eerste kind is er 10 kilo blijven zitten en bij de tweede nogmaals 10 kilo. Toen was ik ineens 92 kilo in plaats van 72.

Vanaf dat moment begon de strijd tegen de kilo’s. Ik viel vaak wel af, maar het kwam er daarna dubbel en dwars weer bij.

Ik heb lang rond de 100 kilo gewogen. Ondertussen was ik ook nog gescheiden, maar vervolgens kreeg ik een nieuwe relatie met een leuke man.

Helaas werd hij ernstig ziek waardoor hij uiteindelijk overleed. Dat was heel zwaar voor mij. Hierdoor ging ik troosteten. Ik at iedere avond chocolade, noten of pinda’s. Hierdoor kwam ik in een rap tempo aan: 5 kilo in drie maanden tijd.

Toen dacht ik: Wacht even… dat troosteten maakt me alleen nog maar verdrietiger. Ik zag mezelf namelijk dikker en zwaarder worden. Toen dacht ik: dit gaat niet goed komen. Ik wist dat het helemaal verkeerd zou gaan als ik zo doorging. Dan zou ik namelijk echt obesitas krijgen.“


De knop ging om

“Toen zag ik Een Maatje Minder op Facebook voorbijkomen. Ik geloof niet in toeval. Ik denk altijd: alles heeft een reden. De opbouw van de 3 Weken Afslank Challenge sprak me aan.

Ik bedacht me dat ik mijn verdriet niet kon weg eten. De kilo’s overgewicht kon ik er echter wel af eten. Dat motiveerde me. En tja, wat is nou 3 weken? Ik ga het gewoon doen, dacht ik.”


Hoe Hilly de 3 weken Afslank Challenge ervaarde

“Ik heb de kilo’s er dus afgegeten. Ik eet borden vol omdat ik een grote eter bent. Gelukkig kan dat binnen de challenge.

Andere diëten passen niet bij mij. Sonja Bakker bijvoorbeeld… Ik dacht: ik ga toch geen toastjes met smeerkaas eten? Dat is toch geen maaltijd? Dat wordt sowieso hongerlijden. Nou daar had ik geen zin in.

Ik heb wel een tijdje Weight Watchers gedaan. Daar moest ik echter zoveel tellen en wegen dat ik er knettergek van werd. Op een gegeven moment was ik het zo zat om de hele dag met eten bezig te zijn.

Gelukkig is dat met de challenge helemaal niet het geval. Ik mag vier maaltijden per dag, maar ik ben niet de hele dag bezig met eten. Ik heb een vast ritme waardoor het vanzelf gaat.

Ik vind het fijn dat ik een lijst met goedgekeurde voedingsmiddelen heb. Daardoor kan ik mijn creativiteit kwijt in de keuken. Ik eet gewoon heerlijk nu.

Maaltijd hilly afvallen zonder hongergevoel

Hilly’s resultaat en geleerde lessen

“Ik was na de eerste drie weken 6,6 kilo afgevallen. Vervolgens heb ik zes rondes gedaan waarmee ik in totaal 20 kilo verloor. Helaas heb ik toen vijf maanden lopen rommelen waardoor ik weer 3 kilo aankwam. Maar toen dacht ik: “Dit wil ik niet!

Vervolgens heb ik de challenge weer opgepakt. Hierdoor verloor ik ook mijn laatste 13 kilo. Mijn afslankproces ging met op en neer. Daarom noem ik het mijn bergweg.”

Hilly's grafiek waarmee ze af is gevallen zonder honger

“Uiteindelijk ben ik 30 kilo kwijtgeraakt. Toen ik 80 kilo op de weegschaal zag staan was ik enorm van streek. Ik ben zo trots op mezelf dat ik mijn doel heb behaald!

Mijn belangrijkste les is dat een gezonde leefstijl vooral bewuste keuzes maken is. Met de challenge krijg je inzicht in je eigen gewoontes. Ik weet nu dat ik ‘s avonds in de kast ga zoeken naar eten als ik geen vierde eetmoment neem.

Ik maak nu bewuste keuzes wanneer ik wel en niet iets ongezonds eet. Bij traktatie van collega sla ik het lekkers af. Maar als ik weet dat ik naar een verjaardag ga dan kies ik voor een wijntje maar geen gebak en toastjes bijvoorbeeld.”

Hilly haar Facebook bericht waaruit blijkt dat ze is afgevallen zonder hongergevoel

Bye-bye grotematenwinkels

“Ik ben van maat 48/50 naar 40/42 gegaan. Alle leuke boetiekjes sloeg ik over, want die kleren kon ik niet aan.

Ik kocht alleen kleding als ik iets nodig had. Bijvoorbeeld als ik weer was aangekomen en niet meer in mijn broeken paste. Helaas kon ik alleen naar de grotematenwinkels voor mijn broekmaat. Dat was echt niet fijn.

Gelukkig kan ik nu in elke winkel kleding kopen! Dat is echt genieten. Ik heb altijd gezegd: als je slank bent, dan staat zelfs een jute zak leuk. Alles wat ik nu aan doe ziet er leuk uit.

Soms is dat nog wel even wennen. Het duurt namelijk even voordat je weet hoe je eruitziet en eruit hoort te zien. Ik heb veel nieuwe kleding moeten aanschaffen, maar dat was echt geen straf!”

Het leven met 30 kilo minder

“Toen ik nog 110 kilo woog was ik vaak kortademig. Als ik bijvoorbeeld de trap op moest dan stond ik boven aan te hijgen. Nu heb ik dat gelukkig niet meer. Ik vlieg de trappen op en af.

Daarnaast zit ik beter in mijn vel. Vroeger schaamde ik me voor mijn uiterlijk. Ik ging dan achteraan staan op groepsfoto’s of nog beter: ik vermeed ze helemaal. Maar nu heb ik zoiets van: kom maar op! Ik weet nu dat ik er gewoon goed uitzie. Daarom sta ik tegenwoordig ook vooraan. Ik voel me slank en mooi!”


Hilly’s resultaat bleef niet onopgemerkt

“Als ik nu de foto’s bekijk, dan zie ik dat ik best stevig was. Als je maat 48/50 hebt, dan weet je dat je veel te zwaar bent. Al heeft niemand ooit tegen mij gezegd dat ik dik was.

Ik krijg nu veel complimentjes over hoe ik eruitzie. Een collega die langskwam gaf me een duw en zei: “Hé, slanke den!” Een andere collega kwam in de kantine naar me toe. Ze zei: wat zie jij er goed uit! Toen ben ik even gaan staan en heb ik een rondje gedraaid. Haar mond viel open. Dat soort complimenten doen een mens echt goed. Het leukste is dat ik ook best veel sjans heb sinds ik slank ben.

Hilly's voor- en na foto afvallen zonder hongergevoel

Afsluitende woorden van Hilly

“Veel mensen die willen afvallen zeggen dat ze een stok achter de deur nodig hebben. Maar ja, ik denk dan: je wilt de verantwoordelijkheid voor jouw slagen of falen toch niet van iemand anders laten afhangen? Jij bent de baas over je eigen leven. Je geeft die verantwoordelijkheid toch niet uit handen aan een diëtist die één keer per week met de weegschaal voor je neus staat te wiebelen?

Je hoeft er echter niet alleen voor te staan. Dankzij onze besloten Facebookgroep ontvangt iedereen steun en motivatie van mededeelnemers. Sommige geven we een schop onder de kont. Dan zeggen we: Wij kunnen het, dus jij kan het ook. Niet opgeven!

Ik heb de challenge al aan verschillende mensen aangeraden. Veel mensen willen weten hoe ik 30 kilo ben verloren. Ik stuur ze dan altijd door naar Een Maatje Minder.

Ik raad deze challenge eigenlijk aan iedereen aan. Je mag namelijk voldoende eten. Grote eters denken vaak dat ze niks meer mogen eten tijdens het afvallen. Dat is bij de challenge helemaal niet het geval. Je mag eten totdat je verzadigd bent. Mijn porties zijn echt groot.

Ik ben heel erg blij en tevreden. Ik zie er goed uit en ik wil dat dit zo blijft. Gelukkig weet ik nu hoe ik dat moet doen. Ik blijf lekker zo doorgaan met deze gezonde leefstijl die ik me eigen heb gemaakt.”


Hilly’s verhaal is inspirerend.

Hilly heeft, zoals ze het zelf zegt, de kilo’s er af gegeten.

Regelmatig deelt ze haar recepten op de Facebookgroep en inspireert daarmee andere mensen.

We hopen dat haar verhaal jou ook heeft kunnen inspireren.

Wil jij net als Hilly meerdere kilo’s kwijt zonder hongergevoel?

Ontdek dan hoe de  3 Weken Afslank Challenge jou kan helpen.

Al meer dan 6.000 vrouwen gingen je voor ????

Mock up 3 Weken Afslank Challenge


Heb je vragen of opmerkingen over dit interview of voor Hilly?

Laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *