Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Hoe Bea (52) 18 kilo afviel en haar overgangsklachten afnamen: “Ik merkte meteen al dat de opvliegers uitbleven”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Bea (52): "Toen maat 42 niet meer paste ging ik op de weegschaal staan. Ik schrok me te pletter: 86,1kg! Toen wist ik: nu is het klaar, tijd om in actie te komen!"

Ontdek hieronder hoe Bea het roer volledig omgooide.
Bea Resultaat (1)-min

Deel dit artikel met je maatjes

Hoe het allemaal begon….

“Voor ik met de challenge begon, worstelde ik met overgangssymptomen. Althans, dat dacht ik…

Rond de menstruatie had ik last van pijnlijke gewrichten, opvliegers, wisselende stemmingen, een opgeblazen gevoel – noem maar op. Het zal de leeftijd en overgang wel zijn, dacht ik, dus ik accepteerde het maar.

Ik dacht dat ik met regelmatig sporten en gezond eten alles wel onder controle kon houden. Toen ik eenmaal 50 geworden was lukte dat echter niet meer. Dat was zo frustrerend! Ik ging hierdoor nog intensiever sporten maar ik raakte zo weer vaker geblesseerd.

Dit werd een vicieuze cirkel: Van aankomen, naar sporten en minimaal afvallen, naar nog intensiever sporten, naar blessures en uiteindelijk weer aankomen. Om moedeloos van te worden…”


De knop ging om

“Twee kinderen en ruim 20 jaar geleden had ik maatje 38. Inmiddels droeg ik maat 42 en die kleding ging ook steeds krapper zitten. Ik had mezelf voorgehouden dat mijn omslagpunt bereikt zou zijn als maat 42 ook niet meer paste.

Na ruim een jaar thuiswerken bereikte ik dat punt afgelopen juni. Met angst en beven kocht ik een nieuwe weegschaal. Toen ik mezelf vervolgens woog, schrok ik me te pletter: 86,1 kg! Toen wist ik: nu is het klaar, tijd om in actie te komen!

Juist in die periode dat bij mij de knop om ging, las ik in het AD een artikel over Vanessa die met een nieuw programma zoveel gewicht verloren had. Zonder dat ze calorieën hoefde te tellen maar wel gezond kon blijven eten. Dat sprak me wel aan. Zeker omdat er een Facebookgroep achter zat voor ondersteuning.”


Hoe Bea de 3 weken Afslank Challenge ervaarde

“Het was al gauw duidelijk dat je ‘gewoon’ kon blijven eten. Het feit dat er genoeg alternatieven geboden werden voor de niet toegestane koolhydraten en er veel recepten waren, vond ik erg fijn.

Ik dacht altijd dat je met sporten juist wel veel koolhydraten nodig had. Ik heb geleerd dat er ook goede koolhydraten zijn waardoor je verbranding tijdens het sporten wel goed werkt. Dat was voor mij echt een eyeopener.

Het vasten vond ik erg lastig. Mijn dochters vonden het gekkenwerk, een lange tijd niet eten. “Respect hoor mam!” riepen ze dan bewonderend voor ze zich haastig uit de voeten maakten.

Dankzij de ondersteuning vanuit de Facebookgroep en de motiverende info uit de challenge lukte het vasten me uiteindelijk wel.”

Facebook bericht Bea

Bea’s resultaat en geleerde lessen

“Ik ben in een kleine vijf maanden 18,1 kilo afgevallen. Daarnaast ben ik van maat 44 naar 38/40 gegaan. Mijn gewicht slonk en mijn zelfvertrouwen groeide. 

Voor de challenge wilde ik nooit voluit op de foto. Dit omdat ik mezelf geen houding kon geven om alle contouren maar zoveel mogelijk te verbergen. Het is nog even wennen dat ik niet meer aan m’n trui hoef te plukken om alles te bedekken.

Ik voel me nu stukken beter, fitter en losser en dus ook blijer. Alles gaat makkelijker, geen pijntjes meer, geen opvliegers, vermoeidheid en veel minder wisselende stemmingen.

Mijn eetgewoontes zijn echt veranderd. Ik ben veel bewuster gaan eten, lees etiketten kritischer en gebruik geen kant-en-klare sausjes meer of soep uit pakjes.

Ik voel me hier zo lekker bij, soms geloof ik het nog steeds niet dat het me gelukt is… Maar dan leveren het spiegelbeeld en de weegschaal het bewijs dat het echt zo is!”


Bea’s resultaat bleef niet onopgemerkt

“Tot mijn grote verrassing merkte ik al binnen tien dagen na de start dat de opvliegers uitbleven. Ik had geen pijnlijke gewrichten meer, zelfs niet tijdens de menstruatie. Het opgeblazen gevoel verdween.

Mijn omgeving was op z’n zachtst gezegd verbijsterd. “Wat, 18 kilo? Waar zat dat dan bij jou? Hoe dan?!” Men is vol lof en ik krijg veel complimentjes, dat is erg leuk.

In het begin was het wennen aan al die complimenten en hoe je dan ‘bekeken’ wordt. Sommigen hadden mij lange tijd niet gezien en voor hen was het echt een wauw-moment.”

Voor- en nafoto bea

Afsluitende woorden van Bea

“Ik zou deze challenge zeker aan anderen aanraden. Vooral aan vrouwen die richting overgang gaan en al vage klachten beginnen te ervaren!

Ik heb mijn ideale gewicht, 68 kilo, bereikt en daar ben ik erg blij mee. Mijn doel is om dat zo te houden en tegelijkertijd ook gewoon van lekker maar gezond eten te blijven genieten. Ik weet nu hoe mijn lijf reageert op bepaalde ingrediënten, dus dat maakt het ook veel makkelijker om vol te houden.

De Facebookgroep biedt heel veel ondersteuning van andere maatjes en dat scheelt echt heel veel. Je kunt er je ei kwijt als je niet lekker in je vel zit, maar ook de juichmomenten worden met elkaar gedeeld.

Twijfel niet langer, geen smoesjes meer, niet meer uitstellen – het gaat om jouw gezondheid! Bedenk: elke dag dat je gezonder eet, is er eentje op weg naar een fitter leven met veel minder klachten! Ook jij kan dit!


Bea’s verhaal is echt inspirerend.

Ze heeft de challenge met beide handen aangegrepen en het resultaat mag er zijn!

We hopen dat haar woorden jou ook hebben kunnen inspireren!

Wil jij net als Bea de overgangsklachten en het overgewicht voorgoed gedagzeggen?

Ontdek dan hoe de  3 Weken Afslank Challenge jou kan helpen!

Al meer dan 6000 vrouwen gingen je voor.

3 weken afslank challenge mock up


Heb je vragen of opmerkingen over dit interview of voor Bea?

Laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *