Search
Close this search box.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Hoe Petra (58) 21 kilo verloor: “Als ik nu in de spiegel kijk, dan zie ik een fitte oma die er goed en zelfverzekerd uitziet”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Nadat Petra (58) eind juni hoorde dat ze oma werd, moest het roer om.

"Ik realiseerde me dat ik geen fitte oma zou zijn, maar eentje die gebukt gaat onder haar gewicht.”

Ontdek hier hoe Petra 21 kilo verloor en een fitte oma is geworden!
Petra Resultaat (2)-min

Deel dit artikel met je maatjes

Hoe het allemaal begon…

“Ik zei constant tegen mezelf dat het gewicht dat ik had bij me paste. Na mijn zwangerschappen heb ik allerlei diëten geprobeerd, maar niks gaf blijvend resultaat.

Ik heb een jaar of 15 geleden de EGA gedaan en dat gaf wel een goed resultaat. Helaas kon ik het gewicht niet vasthouden omdat er zoveel bij kwam kijken (verplichte groentes, afgewogen porties, enz.). Het was geen verandering van mijn levensstijl.

Toen al het gewicht er vervolgens weer aankwam heb ik opgegeven. Alles was gelukkig wel in de juiste verhoudingen. Op een gegeven moment ga je ook gewoon geloven dat dit het lichaam is waar je het mee moet doen. 

Dit zei ik om mezelf tevreden te stellen en ik gebruikte het als excuus om niet poging honderd-zoveel te gaan ondernemen om af te vallen.”


De knop ging om

“Eind juni kreeg ik echter te horen dat ik twee keer oma zou gaan worden. Zowel dochter als schoondochter bleken zwanger te zijn.

De kleintjes kwamen vrij snel na elkaar, dus ik ging oppassen op twee meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik realiseerde me dat ik geen fitte oma zou zijn, maar eentje die gebukt zou gaan onder haar gewicht.

Ik wilde zonder al te veel gehijg en gepuf kunnen traplopen en niet steeds het gevoel hebben dat mijn gewicht me in de weg zou zitten.

Toen ik in juni de 3 Weken Afslank Challenge tegenkwam en de succesverhalen las, besloot ik toch maar weer een poging te wagen. De week daarna heb ik de challenge aangeschaft.

Ik ben alles gaan lezen en besloot om te beginnen zodra ik terug zou zijn van vakantie. Zo gezegd, zo gedaan: 9 augustus ben ik begonnen.”


Hoe Petra de 3 Weken Afslank Challenge ervaarde

“Het beste aspect vind ik de cyclus van 3 weken. Op die manier blijft het een overzichtelijk geheel zonder dat het een gebed zonder eind wordt.

Wat mij daarnaast aansprak is dat ik na die 3 weken gewoon even een lekker ongezonde maaltijd mocht eten. Iedere 3 weken word je dus ‘beloond’ voor je inzet.

Wat ik ook geweldig vind is de Facebookgroep. Wat een mooie club vrouwen is dat. Fijn met elkaar overleggen en vragen stellen als je ergens niet uitkomt. Er komt altijd wel antwoord van iemand.

In het begin zag ik heel erg op tegen het vasten, maar ook dat viel alles mee. Nu vast ik ook af en toe, zeker als ik voor mijn gevoel iets ‘verkeerds’ heb gegeten. Chocolade blijft een uitdaging, zeker in de decembermaand.”

Petra Facebook berichtje

Petra’s resultaat en geleerde lessen

“Voordat ik meedeed voelde ik me wel oké. Dit ondanks dat ik in de spiegel zag dat mijn lijf niet oké was.

Als ik voorheen een vreetbui had, dan gingen alle remmen los. Dit terwijl ik nu rustig een klein stukje chocola kan nemen en het daar ook bij laat. Ik heb een rem en kan tegen mezelf zeggen dat een stukje net zo lekker is als een hele reep.

Ik ben 21 kilo afgevallen, maar wat mij nog het meest verbaasde waren de centimeters. In mijn taille is er echt enorm veel af – 25 cm, boven wijdte en heupwijdte – 17 cm. Alles bij elkaar gemeten, inclusief bovenbenen en -armen ben ik 78 cm kwijt. Van maat 46/48 naar maat 40/42. 

Nu ik klaar ben met de challenge merk ik vooral dat ik minder ‘vage’ klachten heb. Door mijn overgewicht had ik pijnlijke knieën bij het traplopen en dat is nu compleet verdwenen. De overgangsklachten zijn weg en ik voel me veel fitter en gezonder.

Daarnaast is mijn cholesterol ook lager geworden doordat ik gezond eet. En tot slot slaap ik veel beter. Gewoon lekker doorslapen was er lange tijd niet meer bij.

Deze nieuwe gezonde leefstijl heeft ervoor gezorgd dat ik uitgerust wakker word en zo de dag fris tegemoet treed.

Wat ik mezelf eigen heb gemaakt is intermittent fasting. Ik ben hiermee begonnen voor ik met de challenge begon, om te kijken of ik dat vol kon houden. Dit was geen probleem en dit doe ik tot op de dag van vandaag.

Ik merk dat ik nu een stuk zelfverzekerder ben. Wanneer ik in de spiegel kijk dan zie ik een fitte oma die er goed en zelfverzekerd uitziet.

Daar ben ik superblij mee. Ik voel me echt een ander mens. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en dat de knop ook echt is omgegaan.

Ik sta regelmatig met grote verwondering naar mezelf te kijken in de spiegel, en dan denk ik :zo, dit heb je toch maar mooi gedaan! Ik ben enorm trots op mezelf!”


Petra’s resultaat bleef niet onopgemerkt…

“Mijn omgeving, familie, vrienden en collega’s reageren enorm positief. Mensen die me lange tijd niet hebben gezien, weten niet wat ze zien.

Ik krijg nu veel meer complimenten over hoe ik eruitzie. Ook van mensen waar ik het totaal niet van had verwacht en dat is best grappig.

Ik werk bijvoorbeeld op een vmbo-school en heb veel mannelijke collega’s. Als juist deze mannen tegen je zeggen hoe knap ze het vinden dat je zoveel bent afgevallen, dan verbaast me dat. Vrouwen zijn eerder geneigd dit te zeggen.

Een collega zag mij pas voor het eerst nadat ik 21 kg kwijt was. Hij zag me en bleef even kijken of hij het wel goed zag. Daarna vroeg hij me voorzichtig of het een bewuste keuze was dat ik zoveel was afgevallen. Uiteindelijk gaf hij me een groot compliment voor mijn prestatie.

Het is gewoon zo gaaf om te horen dat je er goed uitziet, dat geeft een bepaalde drive om het vast te houden.”

Petra voor- en na foto

Afsluitende woorden van Petra aan jou

“Ik zou de challenge zeker aanraden omdat het geen dieet is, maar een nieuwe manier van eten. Het is echt een manier van leven geworden en daar voel ik me prima bij. Het is goed vol te houden en het werkt, dat is gewoon een feit.

Ik weet nu hoe ik snel het extra gewicht van een vakantie kwijt kan raken. Ik weet nu hoe ik verantwoord koolhydraten kan eten. Dus blijf nu gewoon lekker op gewicht en doe mezelf af en toe iets cadeau als beloning. 

Bas en Jeroen, bedankt voor dit programma. Het heeft mijn leven voorgoed veranderd!”

Petra’s verhaal is echt inspirerend.

Ik weet zeker dat de kleindochters in goede handen zijn bij deze fitte oma.

We hopen dat ze ook jou heeft kunnen inspireren!

Wil jij ook een fitte oma (of moeder) worden?

Doe dan mee aan onze 3 Weken Afslank Challenge.

Al meer dan 6000 vrouwen gingen je voor.

3 Weken Afslank Challenge


Heb je vragen of opmerkingen over dit interview of voor Petra?

Laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel met je maatjes

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *