Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Irene (49) verloor 22 kilo: “Ik keek in de spiegel en dacht: dit ben ik niet!”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
De lockdowns waren zwaar voor Irene.

Ze kwam thuis te zitten en de coronakilo's vlogen eraan.

Irene: "Ik keek in de spiegel en dacht: dit ben ik niet!".

Lees hieronder hoe Irene 22 kilo is afgevallen!
_Irene resultaat -min

Deel dit artikel met je maatjes

Hoe het allemaal begon…

“Ik zat al een paar maanden niet lekker in m’n vel. Dat was een erg onprettig gevoel.

Ik was namelijk voorheen altijd heel bewust met voeding en bewegen bezig. Superdun was ik nooit, maar ik was zeker niet te dik.

En toen kwam corona. Mijn hele actieve levensstijl was in een keer weg. Ik fietste voorheen dagelijks 12 kilometer naar mijn werk en liep veel. Maar nu kwam ik opeens thuis te zitten.

Daarnaast had ik had in die periode veel stress door mijn scheiding. Het feit dat de snoepkast constant zo dicht bij was hielp uiteraard ook niet. Ongemerkt kropen de kilo’s eraan door het thuiszitten.

Irenes lichaam werkte niet meer mee

Elke keer als ik een trap op moest, voelden mijn benen als lood. Ik was soms zelfs aan het hijgen zodra ik boven aankwam. Op dat moment had ik zoiets van oké, dit is niet goed.

Daarnaast zat mijn grootste spijkerbroek (maat 44) op een gegeven moment te strak. Dat was een spijkerbroek die ik al heel lang had.

Als ik naast m’n dochter liep, die maatje 36/38 heeft, dan voelde ik me een dikke moeder. En dan had ik altijd het gevoel dat die mensen dachten: daar heb je die slanke dochter met die dikke moeder.

Dus toen dacht ik: tot hier niet en niet verder. Nu moet er wat gebeuren.

De knop moest om

“Normaal gesproken ben ik iemand die haar eigen lichaam kent. En kan aanvoelen: oké ik ben wat aangekomen. Maar nu wist ik dat niet meer.

Ik kocht een weegschaal omdat ik dacht: oké hoeveel weeg ik dan? Zodra deze binnen was ging ik er meteen op staan.

De weegschaal gaf 97 kilo aan. Zo zwaar was ik 19 jaar geleden niet eens tijdens mijn zwangerschap. De tranen rolden over mijn wangen. “WAT 97 kilo! Hoe dan? Hoe?” Ik was dus zwaarder dan toen ik 9 maanden zwanger was….

Ik keek in de spiegel en dacht: dit ben ik niet! Ik herkende mezelf niet meer. Dit is niet hoe ik eruit hoor te zien.

Toen heb ik diezelfde dag de 3 Weken Afslank Challenge gekocht. De knop had ik na het weegschaalmomentje helemaal omgezet. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er vol voor.

Hoe Irene de 3 Weken Afslank Challenge ervaarde

“Ik had al meerdere pogingen gedaan om in mijn eentje af te vallen. Telkens lukte het me een paar weken. Maar ik viel vervolgens weer terug in oude patronen. Ik vond het moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Ik had op dat moment iets nodig wat mij verantwoordelijk hield. Ik las dat je de 3 Weken Afslank Challenge samendoet. Je staat er niet alleen voor. Dit was de stok achter de deur die ik echt even nodig had.

De besloten Facebookgroep als warm bad

De challenge voelde meteen goed op het moment dat ik in de Facebookgroep kwam. Ik had meteen connectie met aantal dames die tegelijk met mij zijn begonnen. Ik had direct een goede klik met Marion en Lydia.

De Facebookgroep heeft mij enorm geholpen. Daardoor heb je het gevoel dat je het niet alleen doet. Je doet het natuurlijk wel letterlijk alleen. Maar je werkt ook samen met je maatjes in de Facebookgroep.

Ik was zelf erg actief met het posten in de Facebookgroep. Ik deelde als het goed ging, minder goed ging en hoeveel kilo’s er al af waren. Daarmee hield ik mezelf accountable en was ik verantwoordelijk voor wat ik deed.

Door vaak te posten krijg je ook een soort van controle. Je denkt dan: ze houden me in de gaten want ze weten wat ik aan het doen ben. Daardoor had ik het gevoel dat ik door moest gaan op moeilijke momenten.

Waarom de 3 Weken Afslank Challenge bij Irene past

Daarnaast past de manier van eten bij mij. De richtlijnen zijn duidelijk, maar daarbinnen kan je kan eindeloos variëren! Wat me zo aanspreekt aan deze challenge is dat je veel over voeding leert. Ook als je al veel weet.

Eerder ben ik bijvoorbeeld met keto al best goed afgevallen. Maar die manier van eten sprak me niet aan. Ik had niet zoiets van: dit ga ik de rest van mijn leven doen om op gewicht te blijven.

Er was te veel eten wat ik miste. Daarnaast stond het hoge vetgehalte me niet aan. Ik had het gevoel dat je jezelf constant moest volproppen met vetten om maar in ketose te blijven.

Gelukkig was deze challenge erg simpel en is er veel ruimte voor eigen invulling. In het begin is het veel informatie wat op je afkomt. Toen zat ik wel wat vaker door de handleidingen te bladeren. Ik heb op een gegeven moment de checklist uitgeprint en op de koelkast geplakt. Elke dag kon ik dan een pagina omslaan om te zien: dit mag ik vandaag.

Irene Fb bericht 2

Irenes resultaat

“In totaal ben ik 22 kilo afgevallen. Ik ben van maat 42/44 naar 36/38 gegaan. Dus ja, dat zie je echt wel!

Toen ik begon met de challenge kreeg ik veel meer energie. Vooral de eerste weken. Dat komt doordat je weer gezond gaat eten. Ik had opeens het gevoel dat ik de bergen weer aan kon. Ik bruis nu echt van de energie en ren de trap weer op zonder te hijgen. Geen moeite meer.

Daarnaast zit ik beter in mijn vel. Ik voel me weer gezond. Het is fijn om te voelen dat het eten dat ik mijn lijf stop goed is. Af en toe gaat er ook nog wel iets naar binnen dat minder goed is. Maar dat moet kunnen. Ik ben af en toe gewoon een snoepkont.

Ik weet nu dat ik gewoon een gezond persoon ben. Dat is de grootste omschakeling geweest. Dat ik gewoon gezond kan eten.

Geen ruimzittende kleding meer

Tot slot voelt de kleding weer beter. Ik kan nu gewoon alles weer dragen wat ik wil. Dat was eerder moeilijk. Als dikke vrouw ga je toch wat sneller ruimere kleding dragen. Je wilt je lichaam namelijk verhullen. Nu trek ik weer strakkere kleding aan en voel ik me fijner.

Een paar weken geleden was ik met mijn dochter in Den Haag aan het shoppen. Zij kocht daar een broek waarvan ik dacht: Daar ga ik nooit en te nimmer inpassen. Toen we thuiskwamen zei mijn dochter: “Mam, pas hem nou eens”. Wat denk je? Hij paste gewoon! Ik dacht echt van: He, hoe kan dat? Het past gewoon!. Toen moest ik ook wel even huilen.

Afvallen is echt een heel emotioneel ding voor jezelf. Om gewoon jezelf weer te zien zoals je wilt zijn. Dat is iets heel iets emotioneels.

Irene Fb bericht

irene na-foto

Irenes geleerde lessen

“Deze manier van eten is ‘gewoon’ geworden. Dat is het grootste pluspunt aan deze challenge. Het is echt een nieuwe levensstijl. Echt voor de rest van je leven dus. Je kan er altijd op terugvallen.

Als je merkt dat je broek weer strakker zit ga je even terug in het gareel. Dan zijn de kilo’s er ook zo weer af.

Dat is bij andere diëten anders. Dat doe je even omdat het een dieet is. Daarna ga je weer ‘gewoon’ eten. Dat is ook de reden dat heel veel vrouwen jojoën in gewicht. Deze challenge heeft nooit als een dieet gevoeld.

Ik ken mensen die heel veel zijn afgevallen met Sonja Bakker. Maar vervolgens komen ze allemaal weer net zo veel aan en vaak nog meer dan dat. Dit komt omdat de manier van eten bij Sonja niet vol te houden is.

Hoe Irene op gewicht blijft

Ik eet nu 90% volgens de 3 Weken Afslank Challenge. Doordeweeks eet ik meestal challenge-proof en in de weekenden cheat ik wat meer. Dat werkt gewoon goed om op gewicht te blijven. Het is nu mijn ‘nieuwe normaal’.

Ik weet welk voedsel goed is voor mijn lichaam. Ik ben eind juni 2021 begonnen en zit bijna een jaar op mijn gewicht. Nu weet ik gewoon: dit werkt voor mij. Hier voel ik me goed bij.”

Irenes resultaat bleef niet onopgemerkt…

“Ja ik krijg echt veel positieve reacties. Vooral mijn moeder is super trots.

Het grappigste is mijn dochter van 18. Zij is heel lang en slank. Zij stal altijd mijn kleding. Vooral mijn bovenkleding. Maar de broeken pasten we niet van elkaar. Zij heeft maatje 36/38 namelijk. Nu steel ik haar broeken. En dat is wel grappig. Dan zegt ze: “Mam, heb je nou weer mijn broek aan?” Zeg ik: “Ja, sorry.”

Ik merk daarnaast dat ik meer bekijks heb. Toevallig merkte ik dat tijdens het shoppen in Den Haag. Ik zat mijn dochter in de metro en toen stapten er een hoop mannen van eind 20 in. En toen zei mijn dochter: “mam er wordt van alle kanten met je geflirt.” Oké, dacht ik toen. Daar stond ik echt even versteld van.

Afsluitende woorden van Irene aan jou

“Ik zou gewoon zeggen: bij twijfel, doen! Wat heb je te verliezen? Het is maar 3 weken. Wat is nou 3 weken op een mensenleven? Dit is niet een dieet wat je even snel doet. Nee, hiermee leg je de basis om voor de rest van je leven gezond te eten.

Als je deze challenge eenmaal in bezit hebt, dan kan je hem gewoon blijven doen. De challenge is iets waar je de rest van je leven op terug kan vallen. Dat is gewoon een fijn houvast.

Er is veel ruimte om je eigen invulling te geven aan deze challenge. Hierdoor maak je het echt eigen. Dat is gewoon het beste aan deze challenge. Dat het een gezonde leefstijl wordt die bij jou past.

Het belangrijkste voor mij is dat ik me gewoon fit, energiek en gezond voel. Volgend jaar word ik 50. Voor mij is het belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven. Ik hoef geen marathons te rennen. Dat is niet wat ik voor ogen heb. Ik wil me gewoon fit en gezond voelen. En zolang ik me dat voel, ga ik gewoon door zoals ik ga.

Irene’s verhaal is echt inspirerend. Ze heeft het heft zelf in de hand genomen en een gezonde leefstijl gevormd die bij haar past. Hierdoor voelt ze zich weer fit en gezond.

Wil jij ook een positieve verandering in je leven aanbrengen? Doe dan mee aan onze 3 Weken Afslank Challenge. Al meer dan 6.000 vrouwen gingen je voor.

3 Weken Afslank Challenge mock up


>>> Klik hier voor meer informatie over de 3 Weken Afslank Challenge

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *