Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Zoë (37) verloor 31 kilo: “Ik wil niet de hele dag met eten bezig zijn!”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
In 2018 kreeg Zoë een burn-out waardoor de kilo's eraan vlogen.

Toen ze door haar gewicht niet meer op haar paard kon zitten was de maat vol.

Zoë: "Ik dacht: Waar ben je mee bezig, Zoë? Dit is niet gezond."

Lees hieronder hoe Zoë 31 kilo is afgevallen!
Zoe-succesverhaal-fot0-min-1

Deel dit artikel met je maatjes

Hoe het allemaal begon…

“Ik ben nooit superslank geweest. Heb altijd wel maatje 40+ gehad. Maar daar was ik niet ongelukkig mee. Tot ik in 2018 een burn-out kreeg en er 15 kilo aankwam.

Toen had ik opeens een hoop gewicht te verliezen. Na mijn burn-out bleef ik last houden van restklachten. Hoofdpijn, last van m’n buik, bloed in mijn urine en koortsaanvallen.

Het leek alsof mijn lichaam vol met ontstekingen zat. Ik heb veel onderzoeken gedaan in het ziekenhuis. Maar er kwam niks uit… Maar ja, wat is het dan wel?

Toen de huisarts vervolgens foto’s van mijn longen maakte zag hij slijtage aan mijn onderrug. Ik vroeg hem: ‘Hoe kan dat?’ En toen zei hij subtiel: ‘Tja, overgewicht.’ Toen dacht ik wel: Shit ik ben nog maar 36.

Toen hij vervolgens de bloeddrukmeter om mijn arm wilde doen, paste deze niet. Dat was heel confronterend. Ik had dat nog nooit gehad. Dat hakte erin, maar het ergste moest nog komen…”

De knop moest om

“Paardrijden is mijn grote passie. Ik wilde altijd graag wedstrijden doen, maar ik deed ze niet. Dat wilde ik niet voor het paard en ook niet voor mezelf.

De gemiddelde ruiter is ook gewoon superslank… Ik woog toen 120 kilo en kon eigenlijk niet meer op mijn paard zitten. Ik had hem namelijk laten behandelen voor de artrose aan zijn voeten.

Als je er vervolgens met 120 kilo op gaat zitten, dan helpt dat uiteraard niet. Op die manier verleng je z’n levensduur ook niet.

Dat was de grootste eyeopener. Toen dacht ik: Waar ben je mee bezig, Zoë? Dit is niet gezond. Dat was het moment dat de knop omging. Dit moest anders.”

Wat Zoë probeerde om haar streefgewicht te halen

“Ik heb best al wat diëten geprobeerd. Dingen zoals Weight Watchers, My killer body motivation en Sonja Bakker. Je valt met die methodes wel af, maar je mag te veel dingen niet eten.

Daarnaast is er per dag voor je bepaald wat je eet. Maandag dit, dinsdag dit. Die vooropgestelde schema’s houd ik niet vol. Daardoor kwam ik na deze diëten weer aan.

Daarom wilde ik nu iets anders doen. Ik wilde iets doen waarbij ik snel resultaat had, maar zonder vooropgezette eetschema’s. Zo zou ik zelf kunnen bepalen wat ik kon eten.

Hoe Zoë ons ontdekte

Ik was Bas en Jeroen al een keer tegengekomen. Ik had namelijk zitten googelen en toen kwam de 3 Weken Afslank Challenge voorbij. Op de site stond een voorbeeld van de checklist. Ik realiseerde me dat ik met de challenge zelf kon bepalen wat ik zou eten.

Vervolgens zag ik de lijsten met wat je wel mag eten en dacht ik: Wat een hoop! Het voelde voor mij dus niet als ‘dingen mogen niet’. Toen dacht ik: nou, dat valt best mee.

Een week later heb ik de 3 Weken Afslank Challenge gekocht. Op vakantie heb ik het programma helemaal doorgelezen. Daardoor kon ik het programma in mijn hoofd nagaan.

Je doet dus 3 weken. Dat zijn 21 dagen. Iedere 22ste dag mag je een keer cheaten. Ik weet nog dat ik dacht: Wat is nou 3 weken op de rest van je leven Zoë? Dat is helemaal niks!.

En die 5 tot 10 kilo afvallen in 3 weken…. Tja ik was nogal sceptisch. Want ik dacht: we zullen wel zien of dat waar is…

Zoë’s resultaat

“Maar goed, daar moest ik al vrij snel op terugkomen. Ik verloor namelijk 8 kilo in 3 weken! En dat is precies wat ik wilde.

Toen dacht ik: 8 kilo… dat zou me nog maar een keer gebeuren. Dan ben je snel van je kilo’s af! De rest is geschiedenis.

Dat snelle resultaat werkt natuurlijk heel motiverend. Ik ga niet zeggen dat de eerste dagen supermakkelijk waren. Maar dan moet je het gewoon volhouden en jezelf herinneren waarom je dit doet.

zoe fb bericht 1e ronde min

De vage klachten verdwenen

Na 3 weken merkte ik dat ik helemaal geen hoofdpijn meer had. Ik begon me langzaamaan fitter te voelen. Ik sliep ineens ook een stuk beter. Dat was echt een lekker gevoel. Opstaan ging ook zoveel beter.

Eerder kwam ik met moeite uit mijn bed en was ik veel aan het snoozen. Nu kom ik gewoon energieker uit bed en is snoozen verleden tijd.

Doordat ik beter uitgerust wakker wordt kan ik me beter concentreren op mijn werk en kan ik mentaal veel meer hebben.

Het resultaat in cijfers

Ik ben in totaal 31 kilo afgevallen. Ik heb nu maat 42 en ik kom van 48 af. Dat vind ik heel fijn.

Voorheen sloeg ik tijdens het winkelen een hoop winkels over omdat ze mijn maat niet hadden. Dat deed wel wat met me. Ik kon me daardoor wel even somber voelen. Maar gelukkig duurde dat nooit heel lang.

Nu ik zoveel afgevallen ben kan ik echter overal naar binnen lopen. Vorige week was ik in London aan het winkelen. Ik hoefde tijdens het winkelen nergens over na te denken. In elke winkel waar ik kwam hing mijn maat. En alles past ook. Ik heb daar zoveel leuke kleding gekocht. Dat was echt heerlijk!

ZOe fb bericht min

Meer persoonlijke ruimte

Ook de vliegreis naar Londen toe was prettig. Ik ben een keer met een kennis van me naar Portugal geweest. We waren toen allebei aan de zware kant. In het vliegtuig zaten we naast elkaar. Dat was de meest oncomfortabele vliegreis ooit.

Je wordt dan geconfronteerd met het feit dat er geen ruimte is. Je zit zo opgekropt naast elkaar. Als iemand naast je zit die ook wat forser is, dan zit je in elkaars persoonlijke ruimte. Je bent je op dat soort momenten zó bewust van je lijf.

Ik merk, nu dat ik slanker ben, dat ik weer wat meer ruimte heb. Daardoor zit ik in het vliegtuig niet meer ongewild tegen iemand anders aan. Ik had in het vliegtuig naar Londen gewoon ruimte over. Dat was heerlijk.

Zoë’s hernieuwde zelfvertrouwen

Tot slot heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Dat is voor mij het grootste winstpunt van deze challenge. Ik durf mezelf weer te laten zien en mag er weer zijn.

Het is niet zo dat ik vroeger iedere dag opstond en me rot voelde over mijn gewicht. Helemaal niet. Er zijn echter bepaalde momenten waarop je er even extra mee geconfronteerd wordt.

Zo heb ik op mijn werk een tijd geleden meegewerkt aan een filmpje over meiden in de techniek. En dat is op het internet en allerlei basis- en middelbare scholen verspreid. Dat had ik echt niet gedaan met mijn 120 kilo.

Ik merk dat ik nu dit soort dingen wel weer aandurf. Mijn gewicht hield me daar voorheen in tegen. En dat is nu verleden tijd. Ik ben gewoon nog meer mezelf nu ik lekkerder in mijn vel zit.

Zoe succesverhaal fot0 min 1

Zoë’s geleerde lessen

“Er zijn zoveel dingen die ik meeneem vanuit de 3 Weken Afslank Challenge. Ik eet nu meestal volgens de richtlijnen van het programma.

Zo eet ik nog steeds grotendeels koolhydraatarm omdat ik me daar fijn bij voel. Daarnaast doe ik nog steeds elke dag aan vasten. Ik ontbijt niet en eet pas tijdens de lunch.

Ik ben echt wel minder streng geworden voor mezelf. Soms heb ik een lunch op m’n werk en dan staat er een bak met broodjes. Dan denk ik: Tja daar ga je echt niet dood van Zoë, pak gewoon een broodje.

Geen brood meer?

Het gekke is dat ik voorheen altijd echt een broodmens was. Ik vind brood nog steeds heel lekker. Vooral het brood met pitten en zaden.

Ik heb echter helemaal geen moeite om brood en pasta te laten staan. Dat komt omdat ik deze dingen nu echt geproefd heb.

Ik word niet meer warm van de witte boterham of de voorverpakte pasta. Ik vind dat er geen bijzondere smaak aanzit.

Ik kan wel een keer in het weekend denken: Ik heb zin in een lekker hard broodje met zaadjes en oude kaas! Maar dan ga ik ook echt naar de bakker en koop ik een warm broodje. Daar geniet ik dan ook echt van.

Op die manier maak ik nu vaker bewuste keuzes qua voeding. Niet maar zomaar alles achteloos in mijn mond te stoppen.

In Londen heb ik naast het winkelen ook een high tea gedaan. Al het eten was ongezond, maar kwalitatief wel zo lekker. Dat zijn gewoon momenten dat het ongezond eten het gewoon waard is. Dan vind ik het ook niet zo erg.

De skinny jeans als stok achter de deur

Ik gebruik de weegschaal als meetinstrument om te kijken waar ik sta. Daarnaast heb ik een skinny jeans. Die heb ik gekocht toen ik net boven de 90 kilo zat. Het liefst blijf ik onder de 90 kilo.

Soms schiet ik weer wat weer omhoog naar 91. Ik merk dan direct dat die broek minder lekker zit. En dat is juist de fijnste broek die ik nu heb.

Zoë’s grote passie: paardrijden

In maart heb ik zelfs een wedstrijd gedaan met mijn paard. Dat was echt helemaal top. Als ik nu een foto van mezelf op een paard zie, dan ziet het er een stuk beter uit. Gewoon gezonder.

De wedstrijd was fantastisch! Alle oefeningen gingen helemaal verkeerd, maar het was zo leuk. Ik werd tien keer laatste, maar heb zoveel lol gehad!

Zoe op paard

Zoë’s resultaat bleef niet onopgemerkt…

“Iedereen die dicht bij me staat is trots. Veel mensen zeggen dat ik er goed uit zie. Al die complimenten zijn goed voor mijn zelfvertrouwen.

Het verschil met nu en 120 kilo ligt vooral bij mezelf. Dit omdat ik dankzij mijn zelfvertrouwen nu meer mezelf kan zijn.

Er zijn wel mensen in mijn omgeving die denken dat ik een maagverkleining heb gedaan. Die durven er niks over te zeggen. Dat is wel grappig.

Een buurvrouw zei laatst: Zoë wat zie je er goed uit! Ik hoorde d’r denken: Hoe heb je dat gedaan? Dat is wel grappig.

Ik zie sommige mensen naar me kijken van: Heeft ze het zelf gedaan? Heeft ze de wilskracht gehad om zonder maagverkleining af te vallen?”

Afsluitende woorden van Zoë aan jou

“De 3 Weken Afslank Challenge werkt echt goed als het bij je past. Lees hier op de site hoe het in elkaar steekt. Je moet namelijk iets doen wat bij je past. Dat is heel belangrijk.

Ik weet nu dat Sonja Bakker en Weight Watchers niks voor mij is. Ik wil namelijk niet de hele dag met eten bezig zijn. Dat is precies waarom de challenge zo goed bij mij past.

Ik zou nog wel wat willen afvallen, maar ik merk dat ik nu ook al heel lekker in mijn vel zit. Ik weet dat dat me lukt als ik me er even toe zet.

Voor mij zit de uitdaging in de balans houden en op gewicht blijven. Het schommelt wel hier en daar, maar ik heb mijn gewicht gewoon zelf in de hand.

Als ik me ertoe zet, dan gaan die laatste kilo’s er ook af. Want ik weet dat ik het kan.

Ik ben blij dat Jeroen en Bas me toch over de streep getrokken hebben.

Zoë’s verhaal is echt inspirerend. Ze heeft de knop volledig omgezet en hard gewerkt om haar resultaat te behalen. Zoë heeft geen last meer van vage klachten en zit lekkerder in haar vel. Het mooiste is dat ze nu weer zonder zorgen haar grote passie beoefenen: paardrijden.

Wil jij ook een positieve verandering in je leven aanbrengen? Doe dan mee aan onze 3 Weken Afslank Challenge. Al meer dan 6.000 vrouwen gingen je voor.

3 Weken Afslank Challenge mock up


>>> Klik hier voor meer informatie over de 3 Weken Afslank Challenge

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *