Deel dit artikel met je maatjes
Vandaag hebben we dit heerlijke Kokos Pindakaas Koekjes recept.
Deze koekjes zijn de perfecte koolhydraatarme snack!
Maak je borst maar nat want dit is een koekjes recept waar je van gaat smullen.
Zeker als je de combinatie van kokosmeel en pindakaas nog nooit geprobeerd hebt!
Deze heerlijke koekjes zijn koolhydraatarm en zitten boordevol vezels.
Ze zijn de perfecte snack omdat je er snel vol van zit, het je innerlijke zoetekauw tevreden stelt en het je spijsvertering een boost geeft.
Dit recept heeft maar vier ingrediënten en de meeste hiervan heb je waarschijnlijk al in huis.
Deze koekjes zijn in 15 minuten gemaakt waardoor ze perfect zijn voor wanneer er onverwachts bezoek langskomt!
Voordelen van Kokos
Deze koekjes zijn vezelrijk en dat is voornamelijk te danken aan de kokosnoot die erin zit.
Dit onderzoek geeft aan dat de hoge concentratie van vezels in kokosnoot ervoor kan zorgen dat je spijsvertering vertraagd.
Dit betekent dat je minder snel honger zal krijgen nadat je kokosnoot consumeert.
Een ander onderzoek toont aan dat vrouwen die dagelijks kokosnoot olie consumeerde gemiddeld een 1,4 cm kleinere tailleomvang hadden.
Voordelen van Pindakaas
Pindakaas is het tweede ingrediënt wat deze koekjes zo lekker maakt. Pure pindakaas is koolhydraatarm en hoog in eiwit.
“Pure pindakaas?” hoor ik je denken….
Helaas is aan veel pindakaas extra suiker toegevoegd.
Pure pindakaas wordt in onze supermarkten vaak 100% pindakaas genoemd.
Probeer deze in de koekjes te verwerken!
Ondanks dat het pindakaas redelijk veel calorieën bevat is het volgens dit onderzoek prima te combineren met afvallen zolang het met mate gegeten wordt.
Deze koekjes kan je dus prima met je dieet combineren.
Het recept
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
6
Calorieën
83 Kcal
Ingrediënten
3 Eetlepels 100% Pindakaas
1 Ei
1 Eetlepel Kokosnootmeel
1 Eetlepel Kokosnootolie (vloeibaar/gesmolten)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Mix het ei met de pindakaas in een kom totdat het een geheel is.
3. Voeg de vloeibare kokosnootolie en kokosnootmeel toe en mix weer tot het een geheel is.
4. Neem het beslag uit de kom met een lepel en leg het op het bakpapier. Maak ongeveer 6 koekjes.
5. Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven.
6. Wanneer de koekjes bruin kleuren zijn ze klaar.
7. Serveer en geniet!
Deel dit artikel met je maatjes