Search
Close this search box.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Snel afvallen is dé sleutel tot blijvend gewichtsverlies

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Snel afvallen is een slecht idee volgens de 'experts'.

Iemand die snel afvalt krijgt namelijk altijd te maken met het jojo-effect.

Maar is dat wel waar?

In dit artikel leggen we uit waarom wij snel afvallen dé sleutel tot blijvend gewichtsverlies vinden.
triumphant-indian-woman-in-sports-clothes-sitting-2021-12-09-08-12-51-utc (1)-min
Laatste update:
Wetenschappelijk_onderbouwd1

Wetenschappelijk onderbouwd

Gecontroleerd_door_expert1

Gecontroleerd door expert

Laatste_update1

Laatste update:

Deel dit artikel met je maatjes


Je hebt de volgende twee claims vast eerder gehoord.

1) Langzaam afvallen is de beste manier omdat het blijvend resultaat oplevert.

2) Iemand die snel afvalt jojoot gegarandeerd.

Dit is wat alle experts over afvallen zeggen. Jeroen en ik geloofde dit ook altijd.

Onze moeder volgde dit advies ook, maar blijvend afvallen lukte niet. Vaak gingen de kilo’s er wel af, maar kwamen ze na het dieet er net zo hard weer aan. Onze moeder is uiteraard geen twintig meer, dus afvallen was voor haar al moeilijker.

Daarnaast hanteren veel diëten speciale producten/shakes/poeders waardoor het onmogelijk was om samen met het gezin te eten. Dat is op de korte termijn wel vol te houden, maar op de lange termijn niet een manier van leven. Het jojo-effect is bij deze aanpak gegarandeerd.

Begin 2020 vertelde onze moeder aan de eettafel dat ze wilde afvallen. Dit keer besloten we haar te helpen. Door onze opleidingen en uit eigen interesse, hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van voeding en gezondheid. Zo heeft Jeroen een studie tot gewichtsconsulent gevolgd en heeft Bas een Master of Science in sport afgerond.

We vroegen ons af: waarom zeggen de experts dat langzaam afvallen blijvend resultaat oplevert, maar lukt het onze moeder niet? We besloten de dieetwereld in te duiken.

Na een paar weken vonden we een opmerkelijk wetenschappelijk onderzoek. (1) Dit onderzoek gaf aan dat snel gewichtsverlies de beste manier is om het jojo-effect tegen te gaan. 

Uit dit onderzoek bleek dat mensen die snel gewicht verliezen in totaal meer kwijtraken dan mensen die langzaam afvallen. Daarnaast zijn mensen die snel afvallen ook beter in staat om om op gewicht te blijven. Er zat echter één addertje onder het gras…

Dit werkt alleen als iemand snel afvalt met een methode die omgezet wordt in een nieuwe leefstijl zodra het streefgewicht bereikt is. Dit zorgt ervoor dat het streefgewicht behouden wordt en voorkomt jojoën.

In andere woorden: iemand moet voor altijd zijn/haar levensstijl veranderen en niet weer ‘normaal’ gaan eten nadat het streefgewicht bereikt is. En dit is precies waar crashdiëten de plank misslaan. Je valt er wel snel mee af, maar ze helpen je niet om op gewicht te blijven.

De conclusie uit het onderzoek ging tegen alles in wat we hadden geleerd over voeding en gewichtsverlies… Maar ja, we hadden met onze eigen ogen gezien dat langzaam afvallen ook geen blijvend resultaat opleverde.

We besloten om deze tegenstrijdige informatie een kans te geven. Online vonden we nergens een programma wat aansloot op het onderzoek, dus besloten we er zelf eentje te maken. Dit programma moest makkelijk te volgen zijn, het gezin moest moeiteloos mee kunnen draaien en snel resultaat opleveren.

De uiteindelijke opzet riep vragen op bij onze omgeving en familie. Niet iedereen begreep het. Maar het resultaat van onze moeder mocht er zijn. Dit was voor ons het teken om ons programma door te ontwikkelen.

Dit programma testten we uit met vrouwen uit onze eigen omgeving. Deze testgroep had zulke goede resultaten dat we besloten het verder uit te rollen naar de rest van Nederland.

Dit is uiteindelijk de 3 Weken Afslank Challenge geworden. Een challenge gericht op snel afvallen zonder hongergevoel die omgezet wordt in een gezonde leefstijl. Hierdoor blijven de verloren kilo’s er ook af.

Dit is wat andere vrouwen hierover zeggen:

We ontdekten dat de meeste vrouwen er alleen voor staan tijdens het afvallen. Ze zijn vaak de enige in het gezin die bezig zijn met afvallen. Als je er alleen voor staat, dan zorgt een tegenslag er al gauw voor dat je de handdoek in de ring gooit.

Dit is de reden dat wij een besloten Facebookgroep hebben. Deze online community is dé sleutel tot het succes van veel van onze deelnemers. In deze groep worden dagelijks recepten, steun, inspiratie, motivatie en tips gedeeld.

Dit is je stok achter de deur als het even wat minder goed gaat. Hierdoor gooien onze deelnemers de handdoek minder snel in de ring. En als ze toch terugvallen, dan helpen wij ze de draad weer op te pakken. Je gaat onze challenge echt samen aan waardoor je er nooit alleen voor staat. Dit is hoe andere vrouwen onze community ervaren:

Inmiddels hebben zo’n 6000 vrouwen onze ‘Maatje Minder Methode’ eigen gemaakt.

We zien keer op keer dat vrouwen die deze methode levenslang toepassen op gewicht blijven.

Daarom zijn wij van mening zijn dat snel afvallen (op de juiste manier gedaan) de sleutel tot blijvend gewichtsverlies is.

Ik weet dat dit ontzettend tegen de stroom in gaat.

Maar ik wilde je deze informatie niet onthouden.

Zeker niet als ik denk dat het waardevol is voor de meeste vrouwen die dit lezen.

Spreekt onze aanpak je aan?

Klik dan op de onderstaande link voor meer informatie.


>>> Klik hier voor meer informatie over onze ‘Maatje Minder Methode’

Met liefde ????????

Bas & Jeroen

Bronnen:
1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1467-789x.2000.00004.x?fbclid=IwAR2y8IC5TD4Gz4nkJmab3o-Lz5Bp32Rz8Jd6FiHpkQ1VMYXLyCXZJLsVy9w

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *