Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

10 Kilo Afvallen Met Dit Schema

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Dit artikel is gecontroleerd door: Claire Orth, Diëtist
Wil jij 10 kilo afvallen maar weet je niet hoe? Ontdek in dit artikel welk schema je moet volgen om 10 kilo af te vallen!
Copy-of-Eboek-gratis-training-1
Laatste update:
Wetenschappelijk_onderbouwd1

Wetenschappelijk onderbouwd

Gecontroleerd_door_expert1

Gecontroleerd door expert

Laatste_update1

Laatste update:

Deel dit artikel met je maatjes


De meeste mensen weten hoe afvallen in theorie werkt. Beweeg meer en eet minder, dan val je af. Toch blijkt afvallen in de praktijk niet zo makkelijk te zijn. Vandaag de dag kampt meer dan 50% van de Nederlanders met overgewicht.

Vaak beginnen mensen die willen afvallen vanaf dag 1 met een karrenvracht aan gezonde groenten en volkorenproducten. Nu is dit voedsel op zichzelf niet slecht. Het zorgt er alleen niet voor dat je lichaam de pauze krijgt die het nodig heeft. Daarom is het aan te raden om te starten met een detox. Een detox heeft verschillende voordelen.Voordelen van een detox

1. Je lichaam kan zich resetten
Je lichaam slaat nu waarschijnlijk veel meer vet op dan nodig is. Wanneer je start met een detox, dan “reset” je jouw lichaam. Deze reset zorgt ervoor dat je lichaam weer gaat werken zoals het hoort. Na een reset sla je alleen het vet op wat je lichaam nodig heeft. Daarnaast is je lichaam ook weer in staat om alle belangrijke voedingsstoffen op te nemen. Hierdoor wordt afvallen makkelijker.


2. Houd je gemotiveerd
Ook op mentaal vlak helpt een detox je. Wanneer je begint met een detox, dan zie je meteen resultaat op de weegschaal. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Untitled design 3


3. Voorkomt stilstaan in gewicht
Een detox geeft je lichaam de boost die het nodig heeft om de weegschaal in beweging te brengen? Als je regelmatig een detox doet, dan weet je zeker dat je blijft afvallen.Voorbeeldschema

Hieronder vind je het begin van een voorbeeldschema waarmee je 10 kilo kan afvallen. Het volledige schema vind je in onze gratis training. Met de gratis training zal je ontdekken wat je moet doen om 10 kilo kwijt te raken.


Dag 1 t/m 8 vasten en koolhydraten vermijden
Stap 1: Vermijd koolhydraten voor 8 dagen

Deze stap zorgt ervoor dat je insuline niveau daalt waardoor je vetverbranding op gang komt. Dit is de stap die veel mensen vergeten als ze bezig gaan met afvallen. Het is belangrijk om veel water te drinken zodat je jouw lichaam op een natuurlijke manier kan detoxen. Dit is de moeilijkste fase van het afvallen, maar je kan in deze fase tot wel 4 kilo afvallen.


Stap 2: Eet veel koolhydraatarme groenten.

Deze tweede stap is essentieel omdat jouw lichaam gezonde voedingsstoffen en vitamines nodig heeft. Eet daarom koolhydraatarme groenten bij elke maaltijd. Zie onze gratis training voor voorbeelden van koolhydraatarme groenten.


Stap 3: Bouw eiwitinname langzaam op

Focus je in de eerste dagen op het voornamelijk eten van groenten. Bouw daarna langzaamaan je eiwitinname op. Aan het einde van dag 8 zou je eiwit tijdens elke maaltijd moeten eten. Voor goede bronnen van eiwit: zie de gratis training.

Copy of Eboek gratis training 1


Dag 9 t/m 13 herintroductie van koolhydraten

Stap 1: Herintroduceer gezonde koolhydraten

Doe mee aan onze gratis training om toegang te krijgen tot het volledige schema. Wanneer jij meedoet aan de gratis training, dan zet jij jouw eerste stap richting 10 kilo afvallen.Wil je deze week al resultaat op de weegschaal zien? Doe dan mee met onze 3 Weken Afslank Challenge. Met deze challenge zal je 5 tot 10 kilo afvallen in 3 weken tijd. Zo’n 7250 vrouwen gingen je voor.

3 weken afslank Challenge Mock up nieuw bonus 1200 × 1200px 1200 × 800px 1200 × 700px


Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel?

Laat het me weten in de reacties hieronder!Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

13 reacties

  1. Ha Anja, goed dat je ons even bericht. We kunnen je daarmee helpen met de 3 Weken Afslank Challenge 🙂 Groetjes, Bas

  1. Hoi Jeannine,

   We hebben weekmenu’s inderdaad, die kan je er los bijkopen. Wij raden het aan om je maaltijden zelf samen te stellen, zo weet je zeker dat je een gezonde leefstijl ontwikkeld die bij jou past 🙂

   Groetjes,

   Bas

 1. Hoi
  Ik heb problemen met mijn schildklier ( traagwerkende) ik val dus amper af 🙁 en wil er graag 10 af hebben. Zou dit lukken denk je?
  Liefst niet op 2j

  1. Ha Wendy, goed dat je deze vraag even stelt. Dat hoor ik inderdaad vaker van mensen. Gelukkig kunnen wij mensen met een traagwerkende schildklier ook goed helpen. Bekijk bijvoorbeeld Marions verhaal eens. Zij heeft ook een traagwerkende schildklier en is met onze challenge 21 kilo afgevallen 🙂 https://www.eenmaatjeminder.nl/marion-21-kilo/ Groetjes, Bas

 2. Hoi Bas, al surfend kwam ik op jullie website.
  De reacties zijn positief maar uiteindelijk gaat hem vooral om een goed stukje discipline.
  Vanwege mijn autisme heb ik meer baat aan vastigheid/ structuur. Het zou daarom fijn zijn als jullie weekmenu’s aanbieden in het pakket. Ik sta op het punt mee te doen aan de 3 weken challenge maar wil graag weten of dit ook het geval is alvorens over te gaan tot de betaling. Ik hoor het graag zo snel mogelijk.

  Alvast dank!

  vriendelijke groet,

  1. Hoi Marjorie,

   Leuk dat je op onze website bent gekomen 🙂 Wij houden zelf ook van structuur. De challenge bevat 1 maaltijdplanning van 3 weken. Daarnaast kan je nog losse maaltijdplanningen erbij kopen. We leren je ook hoe je op basis van onze challenge je eigen maaltijdplanning kan maken. Heb ik je hier zo mee geholpen? Als je nog vragen hebt, laat het me weten. Groetjes, Bas 🙂

 3. Hoi Bas, al surfend kwam ik op jullie website.
  De reacties zijn positief maar uiteindelijk gaat het ‘m vooral om een goed stukje discipline.
  Vanwege mijn autisme heb ik meer baat aan vastigheid/ structuur. Het zou daarom fijn zijn als jullie weekmenu’s aanbieden in het pakket. Ik sta op het punt mee te doen aan de 3 weken challenge maar wil graag weten of dit ook het geval is alvorens over te gaan tot de betaling. Ik hoor het graag zo snel mogelijk.

  Alvast dank!

  vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *