Search
Close this search box.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Heleen (57) verloor 20,7 kilo: “Ik dacht: ik ga nooit meer lijnen want het werkt toch niet!”

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Heleen probeerde zo'n beetje alle diëten die er zijn.

Helaas leverde geen enkel dieet blijvend resultaat op.

Heleen: “Ik dacht: ik ga nooit meer lijnen want het werkt toch niet!"

Ontdek in dit artikel hoe Heleen alsnog 20,7 kilo is kwijtgeraakt!

heleen succesverhaal fot0 (1)

Deel dit artikel met je maatjes

Hoe het allemaal begon…

“Ik zat al een tijd niet lekker in mijn vel. Op mijn zwaarst woog ik 94 kilo. Ik voelde me echt te dik.

Tijdens het veterstrikken zat mijn buik in de weg. Mijn broeken zaten te strak. Ik deed regelmatig alle knopen los zodat de broek comfortabeler zat.

Ik probeerde van alles om af te vallen. Ik was al jaren aan het diëten. Modifast, Sonja Bakker, het ziekenhuisdieet. Noem maar op.

Het was moeilijk om de recepten van deze methodes te blijven volgen. Je moest ook calorieën tellen en je voeding afwegen. Dat was op een gegeven moment echt niet te doen. Ik werk namelijk in een ploegendienst en moest daardoor apart koken voor het gezin.

Daarnaast had ik honger tijdens deze diëten. Overdag kon ik het wel volhouden. Maar ‘s avonds ging ik met honger naar bed. Ik droomde zelfs over eten. Echt bizar.

’s Nachts werd ik wakker door de trek. Dan ging ik de koelkast in en pakte ik kaas, worst en alles wat voorhanden was.

Na zo’n koelkastsessie voelde ik mij direct schuldig. Ik dacht dan: zie je, het lukt me niet om een dieet vol te houden. Wat heeft het allemaal voor zin?

Uiteindelijk viel ik na al deze (crash)diëten weer terug in m’n normale eetpatroon. Vervolgens kwamen alle kilo’s er dubbel zo hard weer aan.

Op een gegeven moment heb ik de strijd opgegeven. Ik dacht: ik ga nooit meer lijnen want het werkt toch niet. Hierdoor ging ik geestelijk slechter in m’n vel zitten. Na zoveel mislukte pogingen voel je jezelf gewoon minderwaardig.”

De knop ging om

Op een gegeven moment belandde ik in de overgang. Mijn buik bleef maar groeien. Ik wilde hier wel wat aan doen, maar wist niet hoe. Tot ik het verhaal van Marga las. Toen ben ik Een Maatje Minder op het spoor gekomen.

Op jullie site las ik een aantal verhalen. Ik had al vrij snel door: dit zijn echte mensen met echte resultaten. Dat kon je gewoon zien.

Ik zag dat veel vrouwen dezelfde leeftijd hadden als ik. Ik dacht: als zij het kunnen, dan moet het mij ook lukken! Dat trok me over de streep.

Ik heb nog even getwijfeld over de kosten, maar ik dacht: ik ga het gewoon doen. En tot op de dag van vandaag heb ik er geen minuut spijt van. Ik ben zo blij dat ik jullie gevonden heb.”

Hoe Heleen de 3 Weken Afslank Challenge ervaarde

“Ik ben er open ingegaan. Ik las verhalen van mensen die heel veel afgevallen waren. Ik dacht: ik doe gewoon 3 weken en dan zie ik het wel.

Ik dacht dat de 3 Weken Afslank Challenge een dieet was. Maar al snel begreep ik: het is een verandering in leefwijze.

Na de eerste paar dagen voelde ik hoe mijn lichaam op deze manier van eten reageerde. Ik voelde me zo goed, ik zat bomvol energie!

Daarnaast had ik geen honger en lukte het me om af te vallen. Het mooiste van alles was dat het niet als een dieet aanvoelde.

Na 3 weken besloot ik om door te gaan. Ik voelde me zo goed! De verhalen van andere mensen die al langer bezig waren gaven mij het vertrouwen dat ik nodig had. Ik zei tegen mezelf: ik ga het niet opgeven.

Waarom de opzet van de challenge bij Heleen past

Wat het grote verschil is met voorgaande diëten is dat deze challenge alles concreet maakt.

Dankzij de voedsellijsten weet je precies wat je wel en niet mag eten. Je mag zelf bepalen wat je eet. In het begin moest ik daar aan wennen, maar nu ben ik daar blij mee.

Bij mijn vorige diëten moest je allemaal ingrediënten in huis halen voor speciale recepten. Vervolgens bleven er altijd veel van die ingrediënten over. Omdat ik nu zelf bepaal wat ik eet, blijf ik niet met ingrediënten zitten die ik niet gebruik.

De richtlijnen van de challenge ken ik uit m’n hoofd. Het is mijn nieuwe leefstijl geworden. Ik heb de gidsen niet meer nodig. Voor de recepten kijk ik af en toe op Facebook.”

heleen fb recept min 1

Hoe Heleens zelfvertrouwen toenam

“Mijn hoofd is leger. Ik denk niet meer constant aan voedsel. Ik heb meer energie.

Ik voel me gewoon ook prettiger in mijn eigen lijf. Ook door de kilo’s die je kwijt bent. Daarnaast heb ik geen last van mijn knieën meer.

Mijn zelfvertrouwen heeft door de challenge een boost gekregen. In de eerste week val je namelijk zoveel af. Daardoor denk je: zie je nou wel, het lukt me gewoon wel. Zonder dat ik de behoefte heb om te snaaien of honger hoef te lijden. Daardoor krijg je het zelfvertrouwen dat het deze keer wel lukt.

Ik voel me mentaal beter. Voor mijn gevoel sta ik sterker in mijn schoenen. Puur alleen maar doordat je jezelf fitter voelt. Daarnaast ben ik ook vrolijker. Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar ik ben en hoe prettig ik me voel.

Ik kijk met een onwennig gevoel in de spiegel. Omdat ik iedere keer dat ik in de spiegel kijk denk: dat kan toch niet? Ik kan me niet herinneren dat ik het gewicht had dat ik nu op de weegschaal zie staan. Misschien was het in mijn kindertijd. Het is gewoon heel onwerkelijk.

Door dit alles ben ik supergemotiveerd. Ik weet gewoon zeker dat ik dit nooit meer ga opgeven. Ik zou dit eerder nooit hebben gezegd omdat ik toen wist dat ik toch weer terug zou vallen. Maar heb ik gewoon geen honger. Ik heb dankzij de challenge ontdekt dat je geen honger hoeft te lijden tijdens het afvallen. Ik eet elke dag lekker en toch val ik af.”

Heleens resultaat in cijfers

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zoveel afgevallen ben als ik in de spiegel kijk. Hoe kan ik 20,7 kilo afvallen en me zo fit voelen?

65 kilo was mijn doel. Daar zit ik nu ruim onder. Ik richt me op 62 kilo. Minder wil ik niet wegen. Met 62 kilo heb ik een buffer.  

Ik ben van maatje XL naar maatje M gegaan. Ik heb nog niet echt veel nieuwe kleren gekocht. Alles zit echt vreselijk los. Ik moet de riem aantrekken. Ik ben van maatje 44 naar maatje 40 qua broek gegaan.

Ik kan nog steeds niet geloven dat er zoveel af is. Dat geeft gewoon een super gevoel. Daar word je alleen maar gemotiveerder van.

Ik loop regelmatig met drie honden. Tegenwoordig moet ik oppassen dat ze me niet ondersteboven trekken als ze een kat zien. Toen die 20,7 kilo er nog aan zat had ik daar geen last van!”

heleen succesverhaal fot0 1

Heleens meest onverwachte resultaat

“Het grootste winstpunt is het verdwijnen van mijn buikvet. Dit had ik namelijk niet verwacht. Door de overgang had ik echt een dikke opgeblazen buik. Maar die is helemaal weg! Dat heb ik met andere diëten nooit zo ervaren.

Eerder viel ik plaatselijk wel wat af, maar de buik was altijd wel een dingetje. Dan werden mijn borsten theezakjes en armen slap, maar dat buikje bleef altijd. Om moedeloos van te worden.

Mijn man zei laatst ook al: je wordt niet alleen magerder, maar je krimpt ook nog! Daar hebben we samen om gelachen. Het is echt is zo fijn dat mijn buik eindelijk weg is. Ik heb daar niet eens voor hoeven sporten!”

Wat Heleen leerde over voedsel

“Ik heb altijd geleerd dat je ‘s ochtends moet eten. Het is slecht als je niet eet. Want je motor moet aan de gang gezet worden. Dus ‘s ochtends niet je ontbijt overslaan want dan werkt je motor niet en dan ga je verkeerde dingen eten.

Ik heb me vroeger nooit verdiept in voeding, maar nu lees ik er dagelijks over. Dan lees ik artikelen en denk ik: oké dan, het ontbijt is dus niet de belangrijkste maaltijd van de dag.

Vroeger sloeg ik al vaak het ontbijt over. Niet wetende dat dat eigenlijk best goed was. Ik merkte toen al dat als ik de eerste helft van de dag niet at, ik minder honger had. Maar als ik ‘s ochtends begon met eten, dan was het hek van de dam. Het werkt eerder andersom. Als ik wel ontbijt, dan blijf ik maar eten.

Vroeger had ik ‘s middags altijd een inkakker. Dan was ik moe en niet vooruit te branden. Dat is nu helemaal over. Nu ben ik ’s avonds wel moe, maar dat is van het werk. Niet van die suikerpieken die ik constant had.

Ik bereid tegenwoordig mijn maaltijden de dag van tevoren voor. Met mijn werk is dat belangrijk. Het is fijn om niet zoveel over voedsel na te denken op de dag zelf. Gewoon uit de koelkast pakken en meenemen. Maar ja, dat vergt wel wat voorbereidingstijd.

Vooral de eerste week dacht ik: dit ga ik nooit volhouden. Dit deelde ik ook in de Facebookgroep. Tot Irene me een schop onder mijn kont gaf. Ze zei: kom op. Je hebt er geld voor betaald, je wil afvallen. Dus wat is nu je probleem? Wat is 3 weken op een mensenleven?

De rol van de Facebookgroep

De Facebookgroep was belangrijk voor mij. Het is een warme groep. Niemand valt elkaar af. Je kan recepten vinden, vragen stellen en toch een soort stok achter de deur hebben. Je weet dat je er niet alleen voor staat. Dat gevoel helpt. Daar heb ik veel aan gehad.

Het helpt gewoon om het verhaal van andere mensen te lezen. Dan weet je dat je door hetzelfde proces gaat. Het geeft je het vertrouwen dat het gewoon goedkomt. De mensen in de groep vertellen echt hoe dit programma werkt. Dat maakt het net weer een stuk levendiger.

Bij andere programma’s heb je een boek maar krijg je geen feedback of je het goed doet. Misschien krijg je wel wat steun van je familie. Maar als je dan door iemand afgekraakt wordt, dan haak je sneller af als je geen support hebt.

Dankzij de Facebookgroep heb je het gevoel dat je het echt samen doet. Daardoor doet kritiek van buitenaf mij ook niet zoveel. Ik weet dat dit goed voelt voor mij. Dat is het meest belangrijk.

Meer eten om af te vallen

Eerder heb ik zelf ervaren dat snel afvallen altijd betekent dat je ook snel aankomt. Maar nu kijk ik daar heel anders tegenaan. Ik heb dankzij de 3 Weken Afslank Challenge ervaren dat het anders kan.

Met crashdiëten at ik echt weinig. Ik heb het ziekenhuisdieet gedaan. Je mag bijna niks eten of neemt alleen maar shakes. Geen wonder dat je dan afvalt. Als je iedere dag een appel eet dan val je ook af. Maar dan krijg je niet voldoende voedingsstoffen binnen. Ik heb dankzij de challenge geleerd dat ik meer moet eten om af te vallen. Dat was echt een eyeopener.”

Heleen fb bericht

Heleens resultaat bleef niet onopgemerkt…

“De eerste keer dat ik naar de kapper ging zei ze: zo, ben je afgevallen? En dat was nog maar 6 kilo.

Als mensen mij zien zeggen ze: die beentjes en die armpjes! En wat doe je voor programma? Een collega was zo enthousiast en zei: ‘hoe kan het? Dat wil ik ook!’ Zij is inmiddels ook begonnen met de challenge.

Die complimenten zijn top. Dan voel je jezelf groeien. Dat is schitterend. Dat geeft je zelfvertrouwen ook een boost.

Daarnaast raak je door complimenten nog meer gemotiveerd. Dan denk je bij jezelf: zie je wel, het lukt gewoon wel. Je hoeft jezelf niet rot te voelen of honger te lijden om af te vallen. Je moet alleen anders eten. Had ik dat maar geweten. Dan kan je zeggen: daar had je jezelf in moeten verdiepen. Ik heb me wel verdiept maar in de verkeerde dingen.”

Afsluitende woorden van Heleen aan jou

“Ik kan me niet voorstellen dat ik dit ooit nog loslaat. Dit omdat ik weet hoe ik me voelde voordat ik hieraan begon. Dat wil ik gewoon niet meer. Plus dat ik het zonde zou vinden om wat ik kwijt ben er weer aan te eten.

De challenge voelt voor mij ook gewoon niet als dieet. Het is echt een nieuwe manier van leven. Het moet wel heel raar gaan als ik hiervan af zal stappen.

Ik wil me lichamelijk zo goed blijven voelen en er alles aan doen om dat zo te houden. Daarom ga ik lekker door met deze manier van leven. En genieten van hoe ik me nu voel. Ik ben gewoon heel dankbaar dat Bas en Jeroen dit opgezet hebben!

Als anderen na mijn resultaat en verhaal niet overtuigd zijn van de 3 Weken Afslank Challenge, dan weet ik het ook niet meer. Ik ben het levend bewijs. Ik zou zeggen: doe mee. Je beseft al snel: je eet lekker, veel en zoals je moet eten. Je hebt alleen de handvatten van de challenge nodig. Jij kan dit ook!

Heleens verhaal is inspirerend. Ze probeerde tal van (crash)diëten en heeft eindelijk een leefstijl gevonden die bij haar past. Ik ben trots dat onze 3 Weken Afslank Challenge Heleen hierbij heeft kunnen helpen en hoop dat nog veel vrouwen haar volgen.

3 Weken Afslank Challenge


Wil jij ook een positieve verandering in je leven aanbrengen? Doe dan mee aan onze 3 Weken Afslank Challenge. Al meer dan 6.000 vrouwen gingen je voor.

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *