Doe mee aan onze
gratis afslanktraining!

En ontdek hoe jij 5 tot 10 kilo kan afvallen in
3 weken zonder jojo-effect!

Zó Kefir helpt met afvallen!

Eerst hadden we quinoa, toen kwam kombucha en vandaag is kefir de nieuwste voedingstrend.

Volgens kefirfans is het gigagezond én helpt dit goedje enorm bij het afvallen. En wij sluiten ons daarbij aan.

Wil je weten hoe je snel afvalt met behulp van kefir? Lees dan verder!

Deel dit artikel met je maatjes

Wat is kefir precies?

Voordat we de diepte in duiken, moet je natuurlijk eerst weten wat kefir precies is.

Kefir is een gefermenteerd drankje gemaakt van water of melk en een mengsel van bacteriën en gist die je in de vorm van kefirkorrels kunt kopen. Je mengt de kefirkorrels met water of melk en 24 tot 48 uur later heb je je zelfgemaakte kefirdrankje.

Kefir heeft een lekkere, frisse smaak waardoor het een goed alternatief is voor frisdrank.

Helpt kefir bij het afvallen?

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: ja, als je kefir op de juiste manier gebruikt, kan het je helpen afvallen.

Wondermiddelen bestaan niet. Ook kefir is geen wondermiddel. Maar het is wel een fantastisch hulpmiddel in je strijd tegen de kilo’s.

Kefir valt in de categorie ‘probiotica’: levende en gezonde bacteriën die gezond zijn voor je maag en darmen. Het helpt je afvallen op de volgende manieren:

1. Kefir bevat weinig calorieën. Als het drinken van kefir jou helpt frisdrank te laten staan, neem je al een grote stap voorwaarts.

2. De probiotica, vitamines en calcium in kefir zorgen voor een gezonde darmflora. En gezonde darmbacteriën beïnvloeden je gewicht en je stofwisseling op een positieve manier[1].

3. Door kefir nemen darmproblemen af. Kefir brengt je microbioom (de verzameling bacteriën en schimmels in je lichaam) in balans, waardoor problemen zoals verstopping, prikkelbare darm en een opgeblazen gevoel afnemen[2]. En ook dat helpt bij het creëren van je ideale figuur.

4. De proteïnen in kefir geven je een vol gevoel. Doordat je je sneller vol voelt, zul je minder snel opnieuw willen eten, waardoor je makkelijker afvalt[3].

5. Kefir stimuleert vetverbranding. Er zit namelijk een stofje in kefir dat vetcellen verkleint en vet afbreekt[4].

Wil je meer lezen over probiotica? Lees dan ons eerdere artikel hierover.


Moet ik waterkefir of melkkefir kiezen?

Hoewel zuivel al zolang wij ons kunnen herinneren in de Nederlandse ‘schijf van vijf’ staat, wijst onderzoek steeds vaker uit dat zuivel veel gezondheidsnadelen kent.

Wie de documentaire Cowspiracy[5] heeft gezien, kan zich vast de volgende quote van dokter Klaper herinneren:

“Als je erover nadenkt, het doel van koeienmelk is een kalf van 30 kilo zo snel mogelijk te laten groeien tot een rund van 200 kilo. Koeienmelk is groeivloeistof voor babykalveren. Het is de afscheiding van een groot rund dat net een baby heeft gekregen. 

Kijk eens in de spiegel. Heb je grote oren? Heb je een staart? Ben je een babykalf? Zo niet, neem dan geen babykalfvoedsel!” 

Wat dokter Klaper hiermee probeert te zeggen is: melk is niet goed voor ons. De meeste mensen zijn zelfs – of ze dit nou weten of niet – lactose intolerant.

Wij raden daarom voor zo vaak mogelijk voor alternatieven van zuivel te kiezen. Gelukkig zijn die er genoeg. In het geval van kefir komt het alternatief zelfs letterlijk uit je kraan. 

Bovendien schijnen dierlijke eiwitten – die je onder andere in zuivel vindt – bij te dragen aan ons verouderingsproces[6] en onze kans op kanker[7]. Wil je dus lang leven en gezond oud worden, dan beperk je de hoeveelheid dierlijke producten die je nuttigt. En ten slotte bevat melk meer vet en meer calorieën dan water.

Allemaal redenen waarom waterkefir een beter idee is dan melkkefir.

En al helemaal als je wil afvallen! En qua smaak? Wij vinden waterkefir net zo lekker als melkkefir.

Hoe vaak moet ik kefir nemen om af te vallen?

Wetenschappers zijn het met elkaar eens: probiotica zoals kefir helpen gewichtsverlies en verminderen lichaamsvet.

Naast dat het helpt bij het afvallen, zit het ook nog eens vol gezonde voedingsstoffen, zoals calcium en vitamine B. Er is dus niks op tegen om kefir dagelijks te consumeren.

Wij raden aan twee glazen waterkefir per dag te drinken.

Sommige mensen kunnen beter langzaam opbouwen, omdat hun lichaam even moet wennen[8].

Krijg je last van buikpijn, verstopping, diarree, winderigheid of een opgeblazen gevoel nadat je kefir hebt gedronken? Start dan met een half glas per dag. Stap na een paar dagen over op één glas per dag. Na één tot anderhalve week kun je twee glazen per dag drinken.

Pas op wanneer je medicijnen slikt voor een auto-immuunziekte, wanneer je last hebt van een schimmelinfectie of wanneer je een gevoelige buik hebt. Vraag dan je arts om advies voordat je met kefir drinken begint[9].

Vanaf wanneer ga ik de effecten van kefir merken?

Het duurt een aantal dagen voordat je darmflora zich aanpast.

Als je dagelijks kefir drinkt, duurt het meestal twee tot vier dagen voordat je verschil merkt. Jeroen merkte bijvoorbeeld na twee dagen al verschil: hij had het gevoel minder snel honger te krijgen. Bas merkte na drie dagen verschil: zijn buik voelt sinds hij waterkefir drinkt rustiger en gezonder.

En dat was het begin van hun gezamenlijke kefirverslaving.

Samenvattend…

Kefir is een gefermenteerd drankje dat je maakt door kefirkorrels aan water of melk toe te voegen. Kefir zit vol probiotica: enorm goed voor je maag en darmen.

Kefir helpt bij het afvallen, omdat het een goede vervanger is voor frisdrank, omdat het zorgt voor een gezonde darmflora, het darmproblemen helpt op te lossen, het vet afbreekt en het je een vol gevoel geeft. En als kers op de taart is het ook nog eens lekker!

Twee keer per dag een glas waterkefir zorgt voor een goed resultaat. Na twee dagen merk je al verschil.

Volg je onze 3 Weken Afslank Challenge, dan is kefir een ideale toevoeging aan je dieet. Je zult écht het verschil merken. Wil je starten met de Challenge? Kijk dan eens hier. Wij begeleiden jou naar je ideale figuur.

Dit doe je samen met meer dan 6000 vrouwen, die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Samen werk je aan een gezonder lichaam, waardoor je je binnen de kortste keren weer fit, energiek en gezond voelt.

Copy of 3 weken afslank Challenge Mock up 5 min
Bronvermelding

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *