Doe mee aan onze
gratis afslanktraining!

En ontdek hoe jij 5 tot 10 kilo kan afvallen in
3 weken zonder jojo-effect!

Hoe kunnen mannen hun buikvet verbranden?

Er zijn maar weinig onderzoeken die specifiek kijken naar de man of de vrouw als het gaat om buikvet verbranden. Nu is er volgens één onderzoek een duidelijk verschil tussen mannelijk en vrouwelijk buikvet. In dit artikel gaan we in op de manier waarop mannen van hun buikvet af kunnen komen.

Deel dit artikel met je maatjes

De beste manieren voor mannen om van hun buikvet af te komen

Als je van je buikvet af wilt komen dan moet je jouw leefstijl drastisch gaan veranderen. Met alleen een korte wandeling en een smoothie kom je er niet. Er zijn een paar voorbeelden die voor ieder mens gelden, en daar willen we graag mee beginnen.

Speciaal voor de mannen hebben we er bij elk voorbeeld een passende tip bijgezet.

Zo wordt buikvet verbranden voor jou een eitje.

Pas op met suiker

Suiker is een echte dikmaker. Het lijken kleine korreltjes, maar die hebben een groot effect op ons gewicht. Er zijn allerlei verschillende soorten suiker, die als ze eenmaal in je lichaam zijn zo worden afgebroken dat we glucose overhouden. Glucose heb je nodig om te functioneren. Je kunt niet helemaal zonder suiker. 

Je lichaam kan een bepaalde hoeveelheid glucose goed gebruiken. Krijg je te veel glucose binnen, dan zal je lichaam dit omzetten in vet om voor later te bewaren. Als je dit proces herhaalt, krijg je een dikke buik. 

Tip: mannen mogen dan wel 60 gram vrije suiker per dag volgens het Voedingscentrum, toch is het beter om elke onnodige gram te laten staan. Je krijgt al genoeg natuurlijke suikers binnen via je gezonde voeding. 

Eet gezonde vetten

Er zijn verschillende soorten vetten. Je hebt verzadigde en onverzadigde vetten. Verzadigde vetten zijn ongezond. Deze vetten zitten veelal in dierlijke producten. Volgens onderzoek [2] eten meer mannen dierlijke producten en zijn meer vrouwen vegetarisch of veganistisch. 

Tip: eet zo nu en dan een dagje vega. 

Zorg voor een eiwitrijk dieet

Eiwitten zorgen ervoor dat we minder last hebben van een hongergevoel. Op deze manier helpen eiwitten je om gewicht te verliezen, ook je buikvet. Eiwitten zijn gezond en helpen je lichaam herstellen. Zeker na het sporten zijn eiwitten een cadeautje voor je lichaam.

Tip: In dierlijke producten vind je eiwitten, maar die raden we niet aan. Probeer een keer: tofu, tempeh, noten, wilde rijst of bonen. 

Hoe komen mannen aan een dikke buik?

Als je een dikke buik hebt gekregen dan is er iets mis met je energiebalans. Je hebt meer energie binnengekregen dan je hebt verbruikt. Krijg je te veel energie binnen dan slaat je lichaam dit op als vet. 

Je lichaam gebruikt het vet om warm te blijven en je organen te beschermen.

Helaas krijg je als man niet alleen buikvet om deze reden, er is meer. Er zijn vier hormonen die een grote rol spelen. Pas wanneer deze vier weer in balans zijn, kan je van je buikje afkomen. We behandelen hieronder de vier hormonen.

Welke rol hebben hormonen bij mannen met buikvet?

Er zijn vier hormonen die een rol spelen bij mannen met buikvet. Dit zijn: cortisol, het groeihormoon, testosteron en DHEA. 

Wat is cortisol en welk effect heeft het op mannelijk buikvet?

Cortisol is het stresshormoon. Stress kan ervoor zorgen dat je aankomt. Om je stresshormoon in balans te krijgen hebben we een paar tips:

  1. Zorg voor voldoende nachtrust. 
  2. Eet niet te veel suikers.
  3. Zorg voor voldoende beweging. Ga de natuur in. 
  4. Een goede balans tussen werk en vrije tijd is erg belangrijk

Waar ontspan je nog meer van? Maak voor jezelf een lijstje.

Wat is de rol van het groeihormoon, testosteron en DHEA?

DHEA, testosteron en het groeihormoon zijn anabole hormonen. Jonge mannen hebben hier erg veel van en oudere mannen steeds minder. Dit is de reden dat oudere mannen vaker een buikje krijgen dan jongeren. 

Wil je deze hormonen in balans houden dan is het belangrijk om een aantal van de volgende tips toe te passen. 

  1. Zorg voor een goede nachtrust. Alles wat zorgt voor stress, zorgt ervoor dat je testosteron en DHEA verlaagd worden. 
  2. We hebben het al benoemd: pas op met suiker en eet gezonde vetten. 
  3. Eet voldoende eiwitten. Groeihormonen bestaan uit eiwitten. 
  4. Laat alcohol staan.
  5. Als je gaat trainen, kies dan voor krachttraining. Deze vorm verhoogt je testosteron. 

Hoe verbrand je buikvet als man?

Als je als man van je buikvet af wil dan moet je je energiebalans op orde krijgen. Je wil dus minder calorieën eten en meer bewegen. Daarnaast hebben we je net ook uitgelegd welke hormonen aandacht verdienen. 

Je zult moeten sporten en gezond eten. Daarnaast moet je voldoende rust nemen. Ga op pad, doe dingen waar je blij van wordt. Als je het gevoel hebt, goed in je vel te zitten, dan ben je vaak ook gezond bezig. 

We gaan je meenemen in de twee belangrijkste factoren om je energielevel in balans te houden. We beginnen met de beste sport en sluiten af met de gezondste voedingsmiddelen. 

Wil jij weten hoe het zit met buikvet verbranden als vrouw? Lees dan ons artikel.

Welke sport kun je het beste doen om buikvet te verbranden als man?

Als je van je buikvet af wilt komen dan moet je gaan sporten. We raden je aan om een combinatie tussen cardio en krachttraining te kiezen. In de sportschool gaat dit makkelijk. Je kunt opwarmen met cardio en de tweede helft van je training krachttraining doen.

Als je voor het eerst gaat sporten, raden we aan om een personal trainer te nemen. Die kan jou precies vertellen hoeveel en hoelang jij moet sporten om van je buikje af te komen. 

In dit artikel lees je meer over oefeningen die buikvet verbranden.

Welke voedingsmiddelen kies je als je van je buikvet af wilt als man?

Als je van je buikvet af wilt komen dan is het belangrijk om gezond te eten. Het is moeilijk om niet in de verleiding te komen. Vaak weet je wel wat gezond is, maar is het lastig om gezond te koken en keer op keer voor de gezonde optie te kiezen.

Je wist waarschijnlijk al dat gezond eten belangrijk is bij de strijd tegen een dikke buik. Maar wist je ook dat er voedingsmiddelen zijn die buikvet verbranden? Lees hier verder.

Heb je hier wat extra hulp bij nodig? Dan is onze gratis training misschien wat voor jou. Je kan je hieronder inschrijven.

Conclusie

Mannen die van hun buikvet af willen moeten rekening houden met meerdere factoren. Niet alleen je voeding en beweging hebben invloed op je buik, maar ook je hormonen spelen vooral op latere leeftijd een grote rol. 

Als je wilt afvallen dan zul je voor rust en regelmaat moeten kiezen. Je hebt gezonde voedingsstoffen, beweging en rust nodig. Kan jij hier wat hulp bij gebruiken?

Misschien is onze 3 Weken Afslank Challenge dan wat voor jou. Meer dan 8000 deelnemers gingen je al voor.

Copy of 3 weken afslank Challenge Mock up 5 min
Bronvermelding
1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33188301/
2. https://www.nieuwsvoordietisten.nl/aantal-vegetariers-en-veganisten-neemt-toe/

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *