Doe mee aan onze
gratis afslanktraining!

En ontdek hoe jij 5 tot 10 kilo kan afvallen in
3 weken zonder jojo-effect!

Koffie met citroen om af te vallen, werkt dat?

Warm water met citroen is al een tijd populair, maar nu komt ook de combinatie met koffie steeds vaker voor. De vraag is, of het echt een toevoeging is. We gaan kijken wat deze twee componenten los van elkaar te bieden hebben en of het zinvol is om ze samen te voegen tot één drankje.

Deel dit artikel met je maatjes

Ik wil afvallen. Helpt het om citroen in mijn koffie te doen?

Om het antwoord op deze vraag te vinden, gaan we koffie en citroen eerst los van elkaar beoordelen. We gaan kijken hoe ons lichaam hierop reageert en of het onze vetafvoer versnelt. Als we de vele Tiktok filmpjes moeten geloven, hebben we met een wonderdrank te maken. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wonderdrankjes om af te vallen bestaan niet. Als je echt wilt afvallen,verbruik je meer energie en consumeer je minder. Minder calorieën eten en meer beweging dus. 

Dat er stofjes in ons eten zitten die je een handje kunnen helpen, klopt. We hopen nu dus dat we met deze combi weer een goede stap in de juiste richting zetten. 

Kan je afvallen door (extra) koffie te drinken?

Koffie is een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld. Het zou mooi zijn als we door ons dagelijkse bakkie pleur ook wat kilo’s vet kunnen verbranden.  

Koffie is net als thee en water een drank waar weinig calorieën inzitten. Dat is sowieso al een gezonde keuze. Het beste kies je voor gefilterde koffie, dan mag je er zelfs 6 per dag van het voedingscentrum. [1] 

Koffie heeft ook een laxerende werking. Dit is niet bewezen, maar we horen dat er mensen zijn die dit ervaren. 

Het is bewezen dat koffie je metabolisme verhoogd. Een hoge stofwisseling zorgt er voor dat je meer energie verbrandt, dus vet. [3]

Hier lees je meer over afvallen met koffie.

Pas op, koffie kan ook een dikmaker zijn

Cafeïne heeft een uitwerking op ons stresshormoon: cortisol. Als je te veel cortisol aanmaakt komt er energie vrij die opgeslagen is in je cellen. Als je deze energie vervolgens niet gebruikt, slaat je lichaam dit op als (buik)vet.

Doordat cafeïne cortisol beïnvloedt kan je er dus ook door afvallen óf aankomen. Hier lees je meer over de invloed van cortisol op aankomen of afvallen.


Verlies je gewicht als je citroensap drinkt?

Water met citroen is een gezonde keuze. Ook hierbij geldt dat het een calorie-arme drank is. Water met citroen, maar ook zonder citroen, in de ochtend zorgt er voor dat je metabolisme op gang komt. 

Er is geen enkel bewijs dat citroensap je helpt bij het afvallen. Het drankje is alleen een goede vervanger van andere dranken, omdat er geen calorieën inzitten en het wel smaakvol is. 

In dit artikel lees je meer over afvallen met water met citroen.

Val je af van koffie met citroen?

Als je de uitkomsten van koffie en citroen bij elkaar optelt, is het antwoord: nee, je valt niet af van koffie met citroensap. De enige manier om af te vallen is door minder calorieën binnen te krijgen dan je dagelijks nodig hebt. Dit kan je doen door meer te bewegen en/of minder te eten en te drinken. 

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Dit doe je door de juiste calorieën te eten. Deze calorieën bevatten gezonde voedingsstoffen,waardoor je lichaam beter functioneert. Doe je dit goed, dan val je sneller af. 

Zowel koffie als citroen bevatten gezonde, zinvolle voedingsstoffen zoals vitamine C en antioxidanten. Deze zijn bijvoorbeeld goed voor je spijsverterin.. Beide zijn dus welkom in je dagelijkse voedingspatroon. Je hoeft ze echter niet te combineren om van deze voordelen te genieten. 

Als je koffie met citroen serieus lekker vindt, dan heeft het een voordeel wanneer je het vervangt door ongezonde suikerhoudende dranken. Maar er zijn ook nadelen aan koffie met citroensap en die wil je weten. 

Wat zijn de nadelen van koffie met citroensap?

Je kunt beter niet te veel citroensap drinken. Het sap is erg zuur en daar houden onze maag en tanden niet van. Je kunt maagzuur krijgen en je tandglazuur moet eraan geloven.

Er wordt beweerd dat deze combi verlichting geeft bij diarree, maar dat is niet waar. Cafeïne zorgt juist voor een versnelde stoelgang. Als je last hebt van diarree kan dat komen doordat je uitgedroogd bent. In dit geval drink je gewoon water. Het kan ook zijn dat je te weinig vezels binnenkrijgt. Eet in dit geval meer volkorenproducten, groenten en fruit. 

Dus naast dat koffie met citroen niet lekker is en niet helpt met afslanken, is het ook nog slecht voor je maag, tanden en stoelgang. Dat zijn flinke nadelen als je het ons vraagt.

Tot slot

Koffie alleen is zeker gezond, zou je meer wil weten over de gezondheidsvoordelen van koffie lees dan: Is koffie gezond? En waarom? 

Citroensap bevat veel vitamine C, dus dat is ook gezond. Alleen zou ik willen aanraden om het lekker over je salade te sprenkelen. Dat is minder zuur voor je tanden. En lekker verfrissend voor de smaak. 

Hoewel beide ingrediënten gezond zijn en kunnen helpen met afslanken, is er geen bewijs dat een schijfje citroen in je kop koffie ervoor zorgt dat je sneller afvalt. 

Zoek je nog altijd naar een manier om snel af te vallen? Dan is onze 3 Weken Afslank Challenge iets voor jou. Je mag lekker blijven eten en je hoeft de sportschool niet in. Dat klinkt interessant toch!

Copy of 3 weken afslank Challenge Mock up 5 min
Bronvermelding

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *