Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Met biergist afvallen? Hoe werkt dat?

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Dit artikel is gecontroleerd door: Jeroen Meijerink, Voedingsdeskundige
Biergist en afvallen: een goede combinatie? Ontdek in dit artikel of biergist écht bijdraagt aan gewichtsverlies en of het gezond is.
Helpt biergist met afvallen of niet? Dat lees je in dit artikel.
Laatste update:
Wetenschappelijk_onderbouwd1

Wetenschappelijk onderbouwd

Gecontroleerd_door_expert1

Gecontroleerd door expert

Laatste_update1

Laatste update:

Deel dit artikel met je maatjes

Kan je afvallen met biergist?

Laten we meteen eerlijk zijn over biergist: het is geen magisch supplement dat je ineens kilo’s helpt verliezen. Hoewel sommige mensen positieve effecten ervaren bij het gebruik ervan tijdens het afvallen, moeten we realistisch blijven over wat het echt kan doen.

Die positieve effecten kunnen mogelijk te danken zijn aan de voedingsstoffen in biergist, maar hier is nu nog weinig bewijs van. In dit artikel leggen we je precies uit hoe dit zit. 

Hoe zou je afvallen met biergist?

Vraag jij je af waar de bewering vandaan komt dat je kunt afvallen met biergist? Wij ook! Daarom zijn we hierin gedoken. Lees snel verder om te ontdekken wat wel bekend is over de biergist tabletten werking.

Het zou zorgen voor meer energie

Allereerst, er wordt gezegd dat een biergist supplement zorgt voor meer energie door de B-vitamines die erin zitten. Het zou je metabolisme versnellen.

Hoewel B-vitamines zeker bijdragen aan een normale energiestofwisseling, kunnen ze je niet opeens energieboost geven zoals een kopje koffie. Dus helaas, geen magische boost hier.

Ben je benieuwd hoe je dan wel snel afvalt en hoe je je metabolisme versnelt? Lees dan ons artikel over snel afvallen en metabolisme versnellen.

Het verlagen van de bloedsuikerspiegel

Een ander aspect is het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Als je bloedsuikerspiegel te hoog blijft, kan dit op de lange termijn gewichtstoename veroorzaken.

Je lichaam slaat dan meer vet op en je kunt ook meer trek krijgen. Maar tot nu toe is er geen overtuigend bewijs dat biergist deze bloedsuikerspiegelverlaging kan veroorzaken.

Toch kunnen de vezels in biergist wel helpen om de bloedsuikerspiegel minder snel te laten stijgen, wat bijdraagt aan een gevoel van verzadiging en minder trek.

Maar hey, vezels zijn ook te vinden in andere gezonde voedingsmiddelen zoals bananen en blauwe bessen, dus het is slim om die ook in je dieet op te nemen [1].

Ben je van plan om biergist supplementen te kopen? Koop dan een variant zonder suiker en kunstmatige zoetstoffen, die ook voor meer trek kunnen zorgen.

Samenvatting
Biergist tabletten zouden de bloedsuikerspiegel verlagen, waardoor je minder trek hebt. Dit voorkomt ook dat je op de lange termijn meer vet opslaat. Helaas is hier nog weinig bewijs voor.

Chroom zou zorgen voor gewichtsverlies

In biergist zit chroom, dat wordt geclaimd als een middel om gewicht te verliezen. Helaas, we moeten je weer teleurstellen.

Er is geen bewijs dat chroom je helpt om die extra kilo’s kwijt te raken. Er zijn wel enkele onderzoeken die dit hebben geopperd, maar ze zijn niet van hoge kwaliteit, waardoor de resultaten niet echt betrouwbaar zijn [2].

Biergist bevat eiwitten

Maar we hebben ook goed nieuws: in biergist zitten flink wat eiwitten per 100 gram. Dit kan je echt helpen bij het afvallen! Eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel en kunnen zelfs je stofwisseling stimuleren, wat betekent dat je meer calorieën verbrandt.

Als je afvalt verlies je namelijk spiermassa waardoor je energiebehoefte achteruitgaat. De hoeveelheid spiermassa die je verliest kan je beperken door meer eiwitten te eten.

Voordat je meteen grote hoeveelheden biergist gaat eten, moet je weten dat de aanbevolen dosering biergist per dag vrij laag is.

Dus hoewel het eiwitgehalte in biergist goed is, levert het niet echt een grote bijdrage aan je totale eiwitinname. Je kunt het daarom prima aanvullen met normale voeding, zoals een lekker bakje Griekse yoghurt!

Samenvatting
Biergist kan wat voordelen hebben voor afvallen, maar het is zeker geen magische oplossing om snel af te vallen. Zo bevat het per portie een minuscule hoeveelheid eiwitten en zou het de bloedsuikerspiegel verlagen, waardoor je minder vet opslaat.

Is biergist gezond?

Nu weet je of biergist helpt met afvallen. Maar hoe zit het met de gezondheid van biergistabletten? Dat hebben we ook voor je uitgezocht.

Zo zou het verschillende gezondheidsvoordelen hebben en een bron zijn van gezonde vitamines en mineralen.

Hoelang mag je biergist gebruiken?

Vraag jij je nu af: ‘Hoe lang mag je nu eigenlijk die biergist innemen?’ Het lijkt erop dat de gangbare aanpak is om het als een soort ‘kuurtje’ te gebruiken. Dat kuurtje kan ergens tussen de vier en twaalf weken variëren. 

Maar, dit hangt ook nog af van welk supplement je gebruikt. Het is daarom belangrijk om het etiket te bekijken en je hieraan te houden.

Wat zijn de nadelen van biergist tabletten?

Elk zilveren randje heeft een wolkje van grijs. Dat geldt ook voor biergist. Biergist zal niet direct het afvallen belemmeren, maar wel indirect. Het gebruik van supplementen, zoals biergist, kan stiekem je eetgewoonten veranderen.

Stel je voor dat je heilig gelooft dat biergist het magische ingrediënt is dat je helpt met afvallen. Wat er dan zou kunnen gebeuren, zonder dat je er bewust van bent, is dat je automatisch wat meer gaat snacken als soort ‘compensatie’.

Het is net als de mensen die denken dat light producten de weg naar gewichtsverlies zijn. Wat blijkt? Ze nemen juist meer hapjes van die ‘light’ snacks en geven hun dieet een rondje extra calorieën, meer dan als ze simpelweg het normale spul hadden genomen. Wees je hier daarom bewust van! 

Daarnaast zijn er bijwerkingen verbonden aan biergist tabletten, zoals een opgeblazen gevoel.

Conclusie

Dus, bottom line, biergist is geen wondermiddel voor gewichtsverlies. Er zijn aanwijzingen dat het kan bijdragen aan je afvalreis, maar er is helaas nog onvoldoende bewijs. 

Het afvallen met biergist kan ook komen door het ‘placebo-effect’. Stel je voor dat iemand denkt dat biergist hen helpt bij het afvallen, maar in werkelijkheid valt diegene af door andere veranderingen in hun gedrag, zoals meer bewegen en/of minder eten.

Het brein is soms best verrassend in hoe het ons kan beïnvloeden!

Wil je meer weten over gezonde voedingsmiddelen, omdat je wil afvallen? En wil jij op een gezonde en duurzame manier afvallen en je weer goed voelen in je eigen lichaam, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Onze 3 Weken Afslank Challenge is speciaal ontworpen voor vrouwen zoals jij.

Tijdens ons programma van slechts 3 weken word je stap-voor-stap begeleid naar een gezonder gewicht en een beter gevoel in je lichaam. Klaar met de 3 weken maar nog niet tevreden? Dan kan je het programma kosteloos herhalen totdat je helemaal tevreden bent

En het mooiste is: je hoeft het niet alleen te doen!

Onze actieve Facebook-community brengt je in contact met meer dan 6000 vrouwen die het programma al met succes hebben afgerond. Hier vind je alle steun en motivatie die je nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Wij geven je alles wat je nodig hebt om dit jouw allerlaatste afslankreis ooit te maken. Doe vandaag nog mee en zet de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven. Want jij verdient het om je weer tevreden te voelen met je lichaam en gezondheid.

3 weken afslank Challenge Mock up nieuw bonus 1200 × 1200px 1200 × 800px 1200 × 700px
Bronvermelding

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *