Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek Jouw Hormoontype!

Doe de quiz, stel je hormoontype vast en ontdek welke voeding en beweging jouw lichaam nodig heeft.

Snel afvallen | Hoe doe je dat (gezond)? 9 tips!

Author Image
Geschreven door:
Laatst bijgewerkt op
Dit artikel is gecontroleerd door: Claire Orth, Diëtist
Snel afvallen, wie wil dat nou niet? Toch zijn de meningen hierover verdeeld. Zo zou te snel afvallen volgens sommigen niet verstandig zijn. Maar klopt dit eigenlijk wel en waarom dan? En hoeveel kun je eigenlijk afvallen in een week? En wat moet je dan eten? In dit artikel geven wij antwoord op al deze vragen. Lees snel verder en ontdek alles over vlug afvallen!
Snel afvallen 6 bewezen tips
Laatste update:
Wetenschappelijk_onderbouwd1

Wetenschappelijk onderbouwd

Gecontroleerd_door_expert1

Gecontroleerd door expert

Laatste_update1

Laatste update:

Deel dit artikel met je maatjes

Je wilt afvallen, en snel

Als je dit artikel leest, wil je waarschijnlijk snel een paar kilo kwijt. Misschien is je doel wel snel 5 kilo afvallen in 3 dagen of wil je zelfs snel 20 kilo afvallen. Je hoort wel eens dat snel afvallen ongezond zou zijn. 

Bij Een Maatje Minder geloven wij juist in afvallen op een snelle manier. Let wel op: we bedoelen hiermee op een snelle én gezonde manier. Maar wat houdt dat nou in, snel en gezond afvallen en waar moet je op letten? Daar gaat dit artikel over.

Waarom snel afslanken beter is

Als je een paar kilo kwijt wilt, is het logisch dat je snel resultaat wilt. Dat is mens-eigen. Als je snel resultaat boekt, motiveert dat enorm en zo houd je jouw dieetpoging langer vol. Sterker nog, zo wordt jouw poging een succes en meer dan een beproeving of streven. 

Als je langzaam afvalt, is de kans dat je along the way opgeeft groter. Als resultaat uitblijft, terwijl je het gevoel hebt dat je echt je best doet (en veel moet inleveren), dan werkt dat niet bepaald motiverend. Integendeel. De combinatie ‘niet leuk’ en ‘te lang’ leidt dan automatisch tot opgeven. 

Onze visie is dat vlug afvallen beter is. Natuurlijk moet je daarbij wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. In dit artikel over lijnen en snel afvallen krijg je waardevolle tips. Zo lukt het je niet alleen om snel een paar kilo te verliezen, maar is je resultaat straks ook nog eens blijvend. 

Voordat we je tips geven over hoe je snel kunt vermageren, zeggen we eerst even hoe het vooral niet moet.

Snel afslanken ja, crashdieet nee

Op veel websites lees je dat je moeiteloos 5 tot 10 kilo kunt afvallen in een week. Dat klinkt natuurlijk heel verleidelijk. Maar met dit soort crashdiëten verlies je in de regel vooral vocht en geen vet. 

Vaak krijg je tijdens zo’n crashdieet niet meer dan 800 calorieën per dag binnen. Door dit grote gebrek aan calorieën val je snel af. Een crashdieet is niet bedoeld voor op lange termijn. Hierdoor bestaat de kans dat de kilo’s er niet alleen afvliegen, maar er na het afslanken ook net zo snel weer aan zitten. Hierdoor ontstaat een jojo-effect en daar zit niemand om te wachten.

Dit komt ook doordat je door deze crashdiëten veel spiermassa verliest. Van spiermassa wil je zo min mogelijk verliezen. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor je weerstand, maar zorgt ook voor een hogere energiebehoefte. Spiermassa verbruikt namelijk meer calorieën in rust en tijdens beweging. 

Als je dus veel spiermassa verliest moet je nog minder eten. Hier ben je mentaal nog niet aan gewend, waardoor de kans groot is dat je na het crashdieet weer meer gaat eten.

Langer dan enkele dagen ‘crashen’ wordt afgeraden in verband met een mogelijk tekort aan belangrijke voedingsstoffen [1]. Op die manier kan (te) snel afvallen ongezond en zelfs gevaarlijk zijn. Je kunt je dus afvragen of het zin heeft om een paar dagen een crashdieet te volgen. Als je daarna weer je normale voedingspatroon gaat volgen kom je de verloren kilo’s toch weer aan.

Als je op een gezonde manier snel wilt afvallen, is het belangrijk dat je na een paar dagen streng lijnen een ritme vindt dat je kunt volhouden. Zo kun je snel afslanken met blijvend resultaat.

Samenvatting
Vlug afvallen werkt motiverend. Als je eenmaal een paar kilo kwijt bent, stimuleert dat om door te gaan. Om op lange termijn resultaat te behouden en geen tekort aan voedingsstoffen te krijgen, raden we aan om een crashdieet hooguit een paar dagen doen.

Snel verantwoord afvallen, hoe dan wel?

In de eerste instantie dien je voor snel gewichtsverlies natuurlijk minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Dit wordt een energiebeperkt dieet of caloriearm dieet genoemd. Een vrouw heeft gemiddeld 2000 kcal per dag nodig. Door hieronder te gaan zitten, creëer je een calorietekort. 

Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is. Als je minder lang bent dan een gemiddelde vrouw in Nederland, moet je al minder calorieën binnenkrijgen dan het gemiddelde. Ook hangt het af van hoeveel je beweegt en hoeveel spiermassa je hebt.

Als je meer calorieën verbrandt dan dat je calorieën binnenkrijgt, val je af. Een groot calorietekort zorgt ervoor dat je snel afvalt, maar kan er ook voor zorgen dat je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar hoeveel calorieën per dag is nu goed als je snel wat kilo’s kwijt wilt?

Over het algemeen is de richtlijn om vlot maar toch verantwoord af te vallen, dat je als vrouw 500 calorieën per dag minder binnenkrijgt dan wat je nu eet. Het kan dus zijn dat je nu al meer energie binnenkrijgt dan je energiebehoefte. 

Door maximaal 500 calorieën minder te eten kun je wennen aan het binnenkrijgen van minder calorieën. Als je bijvoorbeeld al 400 calorieën te veel eet dan je energiebehoefte is de stap om 900 calorieën minder te eten veel te groot.

Blijft je gewicht stabiel na het afvallen van een aantal kilo’s? Dan kun je het aantal calorieën nog meer omlaag brengen, totdat het 500 calorieën minder is dan je energiebehoefte. Je kunt ook meer gaan bewegen. Let op: als je veel afvalt gaat je energiebehoefte ook omlaag. Je energiebehoefte is namelijk ook gebaseerd op je huidige gewicht. 

Op het internet vind je makkelijke formules om dit uit te rekenen. Hoe gedetailleerder je je gegevens moet invullen, hoe betrouwbaarder de formule is. Het blijft wel altijd een schatting, dus houd de weegschaal in de gaten. 

Snel afvallen tips

Als je wilt lijnen en snel resultaat wilt, zijn er een aantal tips die je gaan helpen. We willen wel meteen aangeven dat een wondermiddel om snel af te vallen niet bestaat. We hate to burst your bubble, maar als je op een verantwoorde manier snel wilt afslanken zul je hier zelf toch echt wat voor moeten doen (en laten). 

Gelukkig kun je het jezelf met onze tips om snel gewicht te verliezen wel iets makkelijker (en misschien zelfs leuker) maken. 

Tip 1: begin bij het begin – een realistisch doel

Of je nu snel 20 kilo wilt afvallen of het liefst 10 kilo wilt afvallen in een week, ook hier weer moet je beginnen bij het begin. Het is daarbij belangrijk om een haalbaar doel te stellen. 20 kilo afvallen in 1 week is niet realistisch. 

Ook als zou het al lukken om zo snel af te vallen, is dit nooit op een verantwoorde manier. Maar goed, daar hoeven we het niet over te hebben, want zo snel afslanken kan niemand. En dat moet je niet willen. Experts geven aan dat je op een gezonde manier zo’n 0,5 tot 2 kilo per week kunt verliezen.

Stel een doel dat wel haalbaar is en focus je hier op. Als het je lukt om in de eerste week 2 tot 5 kilo te verliezen (ook al is 2 of 3 kilo hiervan vocht) , dan motiveert dat enorm. Door van klein succes naar klein succes te gaan, blijft het overzichtelijk en haalbaar. 

En alles bij elkaar opgeteld, val je voor je het weet snel en makkelijk af. Met onze unieke Maatje Minder Methode verliezen deelnemers gegarandeerd 5 tot 10 kilo in 3 weken. Zonder honger. 

Tip 2: laat (snelle) koolhydraten links liggen

Als je snel wilt afvallen, is de juiste voeding ontzettend belangrijk. Sterker nog, afvallen komt voor tachtig procent aan op voeding en voor twintig procent op sporten. Wie ons een beetje kent, weet dat we – als het op tips om snel af te vallen aankomt – als eerste kijken naar de hoeveelheid koolhydraten. 

Wij geloven namelijk enorm in een koolhydraatarm eten. Door geraffineerde koolhydraten te schrappen, of in ieder geval te verminderen, wordt vlug afvallen makkelijker. Vermijd suiker (en kunstmatige zoetstoffen), zetmeel en koolhydraten het liefst helemaal. 

Kies voor langzame koolhydraten uit volkoren producten. Langzame koolhydraten voorkomen dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt, waardoor je makkelijker afvalt. Zo verminder je namelijk je hongergevoel en eet je gedurende de dag minder [2,3]. Benieuwd? Hier lees je meer over een koolhydraatarm dieet.

Tip 3: eet hier juist genoeg van

Bij vlug afslanken gaat het niet altijd alleen om hoeveel je eet, maar zeker ook om wat je eet. Je kunt je calorieën het beste uit voedingsmiddelen halen waar je echt wat aan hebt. Eiwitten zijn onmisbaar, maar – als je wilt dat afvallen snel gaat – moet je bovendien voldoende gezonde vetten eten. 

Daarnaast zijn groente en fruit onmisbaar voor een happy en healthy you. We zoomen hier even kort in op wat je juist wel moet eten om op een gezonde manier snel af te vallen.

Eiwit

Eiwit is belangrijk om gezond af te vallen. Het zorgt er namelijk voor dat je minder spiermassa verliest tijdens het afvallen [6]. En dat wil je, want spieren verbruiken meer energie dan vet en bepalen bovendien je shape

Bovendien kunnen eiwitten je metabolisme op een natuurlijke manier versnellen. En als er een ding is dat je goed kunt gebruiken om vlot af te vallen is het een goede stofwisseling.

Eiwit zorgt voor een verzadigd gevoel dat lang aanhoudt. Als je succesvol en snel wilt lijnen, is een eiwitrijk ontbijt zeker aan te raden. Uit een studie is gebleken dat mensen die ‘s ochtends veel eiwitten eten ruim 400 calorieën per dag minder eten [4].

Per dag hebben we ongeveer 0,83 gram eiwit nodig per kilo die de weegschaal aangeeft [3]. Dit geldt niet voor mensen met een BMI boven de 27,5. Heb je een BMI boven de 27,5? Dan moet je je bij de berekening van je behoefte aan eiwitten je gewicht terugrekenen naar een BMI van 27,5. Dit is alsnog een schatting, maar geeft een betere inschatting.

Dus stel je voor je bent 1,65 meter en weegt 80 kg. Dan heb je een BMI van 29,4 (80:(1.65×1.65)). Dan kijk je met wel gewicht je een BMI zou hebben van 27,5. In dit geval is dit bij een gewicht van 75 kg. 75 kg x 0,83 is 62,25 gram eiwit per dag.

Probeer de hoeveelheid eiwit te verspreiden over je maaltijden, zodat je bij elke maaltijd voldoende eiwitten tot je neemt.

Onverzadigde vetten

Vet werd lange tijd, en door sommigen nog steeds, gezien als de vijand als het om afvallen gaat, maar niets is minder waar. Wel is het belangrijk om te kiezen voor gezonde vetten. Voorbeelden hiervan zijn avocado’s of olijfolie, maar ook met een handje ongezouten noten per dag krijg je gezonde vetten (onverzadigde vetten) binnen.

Je hoeft dus als je snel wilt lijnen zeker niet niet bang te zijn voor vet. Let er wel op dat je niet te veel ongezonde vetten (verzadigde vetten) eet. Die zijn juist weer niet zo goed voor je. Kokosolie klinkt misschien gezond, maar bevat veel verzadigd vet. Veel verzadigd vet verhoogt je cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten toeneemt [7]. 

Ook vet vlees, koek, chocola en gebak bevat vaak veel verzadigd vet. Dit links laten liggen helpt niet alleen als je snel een paar kilo kwijt wil, maar is bovendien beter voor je lichaam. 

Er zijn aanwijzingen dat dit niet geldt voor producten die van nature veel vet bevatten, zoals roomboter, volle melk en – kaasproducten. Om hier een definitieve uitspraak over te doen, wachten we op moment van schrijven nieuw advies van de Gezondheidsraad af. 

Sommige van deze voedingsmiddelen bevatten ook transvet. Dit is onverzadigd vet dat door kunstmatige bewerkingen wordt verhard. Het zit ook in sommige natuurlijke producten. Deze soort vet is extra ongezond.

Somewhere over the rainbow

Je hebt hem vast al wel eens gehoord en wij zijn er helemaal fan van: eet de kleuren van de regenboog. Het is namelijk zo dat de kleur van wat er op je bord ligt iets zegt over de voedingsstoffen die erin zitten. Zo bevatten oranje zoete aardappels en wortels veel betacaroteen, een stof die door je lichaam wordt omgezet in vitamine A. 

Gezond eten betekent kleur bekennen. En het zijn anthocyaninen die blauwe bessen hun mooi kleur geven en bovendien zo gezond maken. Iedere kleur heeft wel weer andere eigenschappen waar je lijf blij van wordt.

Het meeste groente en fruit zit bovendien boordevol vezels. En die zorgen er weer voor dat je langer vol zit en dat je spijsvertering goed zijn werk kan doen. Erg handig als je snel wat kilo’s kwijt wilt!

Een stuk fruit bevat doorgaans wel wat meer suiker. Houd je dus aan de aanbevolen hoeveelheid. Met groente kun je de plank niet snel misslaan. Toch zijn er wel groente die van nature veel suiker bevatten, zoals mais. ier kun je beter niet te veel van eten. 

Als je gezond en snel wilt afslanken, laat dan het hoofdbestanddeel van je maaltijd uit groente bestaan (in ieder geval bij de lunch en bij het avondeten).

Tip 4: zet die spieren aan het werk

We zeiden al dat het allerbelangrijkste als je snel wilt afvallen je voedingspatroon is. Maar er valt ook winst te behalen in af en toe wat lichaamsbeweging. Niet alleen is voldoende beweging goed voor je, cardio en krachttraining kunnen je helpen als je gezond en snel gewicht kwijt wilt. 

Daarnaast kan HIIT (High Intensity Interval Training) helpen om snel vet te verliezen. Bij HIIT wissel je intensieve activiteit af met korte momenten van rust of met een activiteit op een laag tempo. Door deze vormen van lichaamsbeweging verbrand je lichaamsvet, en blijft je spiermassa zoveel mogelijk behouden.

Liever buiten sporten? Ook afvallen door te wandelen of buikvet verbranden op de fiets behoren tot de mogelijkheden. Doe het vooral lekker op jouw manier. Zo houd je het vol.

Tip 5: wees hot and happening

Als je van pittig eten houdt, hebben we goed nieuws. Hete peper kan er namelijk voor zorgen dat je langer leeft, omdat het een beschermende werking zou hebben tegen hart- en vaatziekten. En er wordt vermoed dat het je cravings naar zout, ongezond eten en ongezonde snacks vermindert [8]. 

Dat laatste helpt natuurlijk als je snel wilt afvallen. Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel (en zomaar een paar extra kilo’s op de weegschaal). Minder zout eten kan er dus voor zorgen dat je snel afslankt. Of beter gezegd: dat je er snel slanker uitziet omdat je kilo’s in vocht verliest. 

Je verliest namelijk vocht, geen vet. Doordat je vocht verliest, zie je er vaak wel al iets dunner uit. Als je een paar kilo vocht verliest dan zie je dit natuurlijk ook terug op de weegschaal. Dit kan weer heel motiverend zijn en je net dat extra zetje geven. 

Maar die pepers dus. Van het stofje dat ze zo heet maakt, capsaïcine, denken wetenschappers dat het helpt bij de vetverbranding. Niet alleen kan het stofje mogelijk helpen bij afvallen, het zou tevens kunnen voorkomen dat je na (snel) afvallen weer aankomt [9]. In Amerika zijn ze al een tijd bezig met een medicijn op basis van capsaïcine tegen obesitas [10].

Tip 6: think before you drink

Als je snel 5, 10 of meer kilo kwijt wilt, komt het niet alleen op gezonde voeding aan. Ook wat je drinkt, is ontzettend belangrijk. Zo is het jammer om je calorieën te drinken. Suikerrijke drankjes kun je beter laten staan. Let op verborgen suikers (die eindigen meestal op -ose. Ook bij namen als stroop en siroop mogen alarmbellen afgaan). 

Af en toe een drankje moet kunnen, maar als je snel af wilt vallen, kun je alcohol beter laten staan. Niet alleen bevat alcohol veel lege calorieën, na een paar glazen vallen remmingen weg en pak je toch eerder die tweede (en derde, vierde of vijfde) bitterbal.

Wil je toch een keer een drankje doen? Kies dan voor een drankje met minder calorieën zoals een wijn. Laat cocktails en mixdrankjes liever staan. Combineer het drinken van alcohol dan ook met het eten van een maaltijd, die je al zou eten. Door de hoeveelheid alcohol te beperken krijg je niet alleen minder calorieën binnen via de drank, maar zal je ook minder snel trek krijgen.

Snel gewicht verliezen en drinken kunnen samengaan. Als je kiest voor water, ongezoete thee of koffie. Water klinkt saai, we know, maar wist je dat water en snel afvallen heel goed samengaan? Uit onderzoek bleek dat deelnemers die voor de maaltijd een halve liter water dronken, 44 procent sneller afvielen dan mensen die dat niet deden [11]? 

Een van de oorzaken kan zijn doordat veel mensen de dorstprikkel verwarren met de hongerprikkel. Drink daarom altijd eerst een glas water als je denkt trek te hebben.

Tip 7: houd jezelf eens voor de gek

We hadden niet gedacht dat we dit nog eens als goedbedoelde tip zouden geven, maar hier is-ie dan. Jezelf voor de gek houden, is soms namelijk helemaal zo gek nog niet. Zo zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je met succes snel afvalt. 

Je mindset is zeker belangrijk, je mind voor de gek houden soms ook. Uit onderzoek blijkt dat mensen geneigd zijn minder te eten van een kleiner bord [11]. Kleiner bestek gebruiken kan ook helpen! Maak je een keer een wat minder gezonde keuze? Pak dan je rode of oranje borden uit de kast. Hier zouden we (omdat rood en gevaarkleur is) automatisch minder van eten.

Tip 8: Heb de juiste mindset

Ook als je je mind niet voor de gek houdt, kun je je mind in je voordeel laten werken.

Probeer langzaam en mindful te eten. Hierdoor krijg je eerder het signaal dat je vol zit. Wat tevens kan helpen voor de juiste mindset, is een foto,quote of motivatielijst op de koelkast (of snoepkast) te plakken. Zo sta je even stil bij je motivatie voordat je de koelkast opentrekt. 

Als je gezond en snel wilt lijnen, kun je er sowieso beter voor zorgen dat je niet al te veel of helemaal geen ongezonde snacks in huis hebt. Het is, naast mindset, een kwestie van wennen. Als je eenmaal die eerste kilo’s kwijt bent en in de juiste flow zit, zijn die worteltjes met hummus of een handje ongezouten nootjes echt heerlijk! 

Heb je een feestje met veel lekkere maar ongezonde snacks? Ga dan op meer dan een armlengte afstand van deze hapjes staan. Zo voorkom je dat je gedachteloos blijft graaien.

Tip 9: Pak een moment voor jezelf

Misschien iets wat je niet zou verwachten in onze lijst met tips om snel af te vallen: neem tijd voor jezelf en slaap voldoende. Vandaag de dag hebben we allemaal in meer of mindere mate last van stress. In relaties, op werk of door het continue gepiep van je mobiel. Vaak eten we om bepaalde gevoelens te onderdrukken. Om troost te ervaren. Of om even niks te voelen.

Voel jij een snaaibui op komen? Probeer dan eens na te gaan waar je echt behoefte aan hebt. Snoep je vaak ‘s avonds voor de televisie? Probeer deze gewoonte te doorbreken en plan een extra moment van ontspanning in. Neem een bad, pak een goed boek met een kopje thee of ga (evt. samen met een vriendin of die aardige buurvrouw) een blokje om.

Door nieuwe gewoontes te creëren, kun je vlug afvallen met blijvend resultaat. Genoeg ontspannen, zorgt er bovendien voor dat je op een normale manier de waan van de dag van je af kunt schudden. Daarnaast draagt het bij aan een goede nachtrust. 

Zowel stress en te weinig slapen zijn killing bij snel afvallen. Een slaaptekort verhoogt de kans op obesitas. Ook zorgt het voor schommelingen in hormonen die je honger- en verzadigingsgevoel reguleren [13]. Stress doet een extra duit in het zakje. Door voortdurend te veel stress, maak je meer stresshormonen (cortisol) aan. Hiervan kun je aankomen. 

Wil je snel wat kilo’s kwijt? Hormonen kunnen de reden zijn dat afvallen niet lukt. Lees er alles over in ons artikel ‘afvallen lukt niet door hormonen’. In het stuk afvallen lukt niet hebben we nog meer veelvoorkomende valkuilen op een rijtje gezet. 

Samenvatting
Vlot afvallen gaat makkelijker als je niet alleen minder calorieën eet, maar er bovendien op let waar je je calorieën uithaalt. Beweeg regelmatig en eet met aandacht. Ontspan voldoende en zorg voor een goede nachtrust.

Snel afvallen tips: buik en benen

Even voor de duidelijkheid. Want daar houden wij van. Plaatselijk afvallen (en dan ook nog eens snel) bestaat helaas niet. Toch krijgen wij veel vragen naar tips om snel af te vallen aan de buik of juist aan buik en benen. 

Plaatselijk vet verbranden gaat niet, maar er zijn genoeg dingen die je wel kunt doen om je doel te behalen. Daarom schreven wij hier aparte artikelen over. 

Hier vind je goede tips om snel af te vallen aan je buik (zonder dieet) en hier meer info over buikvet verbranden. Wil je juist snel afvallen aan je benen? Bekijk dan hier onze tips voor slankere benen.

Eerste hulp bij snel afvallen

De meesten kunnen wel wat hulp gebruiken als het om vlug afvallen gaat. Het helpt daarom om je omgeving in te lichten, zodat je steun krijgt. Nog beter is het om samen met iemand te lijnen. Daarnaast kan een schema helpen om snel gewichtsverlies te realiseren.

Met een schema ligt een gezonde levensstijl en een gezond eetpatroon binnen handbereik zonder dat je hier zelf al te veel over na moet denken. Wil jij snel 10 kilo afvallen? Dan is ons dieet-schema om 10 kilo af te vallen perfect voor jou! 

In dit dieet-schema krijg je handige tips om vlug af te vallen. Een onderdeel van het schema is vasten. Wij geloven namelijk dat intermittent fasting kan helpen om vlug af te slanken. Hier vind je onze intermittent fasting beginnersgids.

Snel afvallen conclusie

Snel afvallen kan, ook op gezonde en verantwoorde manier. Een wondermiddel om snel af te vallen is er helaas niet. Bovendien moet je bij snel veel afvallen altijd letten op de mogelijke gevolgen. 

Het kan namelijk dat je op den duur een tekort aan voedingsstoffen krijgt. En je wilt er wel gezond uit blijven zien toch (genoeg vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor die gezonde glow)?

Het kan zijn, als je te snel veel afvalt, dat de verloren kilo’s er na je dieet dubbel zo snel weer aan zitten. Iedereen weet dat er niets zo vervelend en frustrerend is dan het jojo-effect. Daarom is het belangrijk om een patroon te vinden dat je ook na snel gewichtsverlies vol kunt houden.

Wil je snel afvallen met blijvend resultaat? Wij zijn ervan overtuigd dat het niet alleen om vlug afvallen gaat, maar dat het het beste is om een leefstijl te vinden die bij je past. 

Daarom ontwikkelden wij onze 3 Weken Afslank Challenge met gezonde recepten, tips van (ervarings-)deskundigen en bovendien alle voordelen van een hechte en gemotiveerde community die achter je staat. Met deze challenge val je 5 tot 10 kilo af in 3 weken. Zonder hongergevoel. Gun jezelf een maatje minder en doe mee!

3 weken afslank Challenge Mock up nieuw bonus 1200 × 1200px 1200 × 800px 1200 × 700px
Bronvermelding

Deel dit artikel met je maatjes

Onze nieuwste artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *